Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SIGURNOST Obitelj preminule I. Škreb potakla Bandića da regulira promet na račvanju Jukićeve i Jagićeve

Semafori su postavljeni tek nakon što je na zebri pregažena djevojka

05.12.2008.
u 22:30

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je sa suradnicima raskrižje Jagićeve i Jukićeve gdje su postavljeni novi automobilski i pješački semafori. Postavljeni su tek nakon apela Mirjane i Ivana Škreba, čija je kćerka Ivana poginula upravo na tom raskrižju 8. travnja. Na pješačkom prijelazu pregazio ju je pijani vozač koji još nije osuđen za to kazneno djelo.

Pregazio je pijani vozač
– Tog dana Ivana je otišla družiti se s momkom. Nikada mi se više nije vratila. Zahvaljujem gradonačelniku Bandiću i novinarki portala Javno.hr koja mi je pomogla u pokretanju inicijative. Taj semafor posvećujem svojoj kćeri Ivani – rekla je Mirjana Škreb, nakon što je pritiskom gumba pustila u promet novi semafor.

– Nažalost, kasno smo stigli. Ali tako je to. Obično reagiramo tek nakon što se dogodi tragedija. Prije godinu dana i u Zvonimirovoj ulici je postavljena signalizacija nakon slične tragedije. Ali, nažalost, dogodilo se ponovno i nakon toga. Nadam se tek da se više nijedna neće dogoditi na ovom raskrižju – rekao je gradonačelnik Bandić, koji će idućeg tjedna posjetiti obitelj Škreb i dogovoriti kako bi zajedno pokrenuli akciju postavljanja semafora i bolje prometne signalizacije i na drugim crnim točkama.

– Htjela bih da se na crne točke po cijeloj Hrvatskoj postave semafori, pogotovo u metropoli, kako bi stradalo što manje ljudi. Ta zaklada može se zvati Ivana Škreb – poželjela je Mirjana Škreb.

Život nema cijene
Nova prometna signalizacija sa semaforima postavljena je na cijeloj dužini poteza Jagićeva – Hochmanova i Jagićeva – Adžijina – Jukićeva – Kršnjavoga. Cijena investicije nešto je manja od 800.000 kuna. Šteta što je novac potrošen tek nakon što je mlada djevojka poginula jer ljudski život nema cijene.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije