Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA Zbog koaliranja s SDP-om raspušten gradski ogranak stranke

Šef velikogoričkog HSLS-a Šipušić smijenjen e-mailom

05.03.2009.
u 22:19

Šefica liberala Đurđa Adlešič raspustila je danas velikogorički ogranak HSLS-a. Umjesto smijenjenog predsjednika toga ogranka Marija Šipušića, povjerenicom je imenovana Dorica Nikolić.

U 60 dana novo vodstvo
Ona u idućih 60 dana mora sazvati izbornu skupštinu liberala na kojoj će se birati novo vodstvo goričkog HSLS-a.

Iako je Đ. Adlešič kaznila Šipušića, a zajedno s njim i članove Izvršnog i Nadzornog odbora HSLS-a, zato što su se ogriješili o statut te stranke sklopivši nedavno koaliciju s SDP-om i DC-om u Velikoj Gorici bez odobrenja središnjice, ta će koalicija ipak opstati. Potvrdila je to Andrea Latinović, glasnogovornica HSLS-a.

– Netočno je da su oni smijenjeni zbog sporazuma s SDP-om i DC-om, smijenjeni su jer nisu poštovali odluku stranke – poručila je danas D. Nikolić. Smijenjeni Šipušić kaže pak kako je stranka raspustila gorički ogranak samo kako bi ministru Ivanu Šukeru i predsjedniku goričkog HDZ-a pokazala da su učinili sve kako bi se i u Gorici poštovalo partnerstvo s HDZ-om koje HSLS ima na državnoj razini.

– Koaliciju sam nudio i goričkom HDZ-u, ali oni pet tjedana nisu reagirali na moju ponudu – rekao je Šipušić, koji je poruku o smjeni dobio e–mailom!

Žrtvovan zbog Šukera
Smatra da je žrtvovan zbog ministra Šukera, ali njemu, dodao je, ništa ne zamjera. Ogorčen je na stranku koja ga nije poduprla.

Ministar Ivan Šuker odgovorio je pak kako ne želi komentirati niti se miješati u unutarstranačke odnose HSLS-a. Tonino Picula, aktualni gradonačelnik i lider lijeve koalicije, koja je ispala “krivac” za raspad goričkog HSLS-a, kaže da je to samo nastavak političkog nasilja kojim se potvrđuje da je predsjednik goričkog HSLS-a zapravo - ministar Šuker.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije