Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARGINALIZIRANI SU

Sedam MOST-ovaca napustilo stranku: 'Zasitili smo se netransparentnosti'

Dusko Jaramaz/PIXSELL
26.05.2020.
u 15:18

Neshvatljivo je i da su sve odluke u svezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke, poručili su.

 Zbog zanemarivanja središnjih tijela Mosta Nezavisnih Lista, skupina od sedam zagrebačkih vijećnika više se ne identificira s tom strankom te tako nastavlja svoj rad kao nezavisni vijećnici, priopćeno nam je. 

"Previše se skupilo nezadovoljstva u nama, primarno unutarnjim funkcioniranjem i ustrojstvom Mosta NL. S tugom i razočaranjem možemo kazati da odustajemo od nečega što nas je u svim točkama našeg stremljenja razočaralo, od nečeg u što smo ulagali svoje ime,slobodno vrijeme, emocije, novac,poznanstva i sve drugo što nas je vodilo istom cilju .Mi nikada nismo kalkulirali, nikada nismo ni u primislima računali da bi mogli postati nečiji žetončići. To je politika koja je rezervirana za HDZ,SDP i slične protiv kojih smo se borili .Ovo je ekipa koja nije niti jednom pokleknula. Mi svjesno izlazimo iz MOST-a jer smo marginalizirani u Zagrebu kao neformalna organizacija i osobe od onih u vrhu stranke kojima smo dali svoje povjerenje.

Zasitili smo se stranačke netransparentnosti i nemogućnosti sudjelovanja članstva u donošenju važnih i strateških odluka za našu dojučerašnju stranku. Osobito se to odnosi na Grad Zagreb gdje se sve ovo vrijeme izbjegavala ustrojiti Gradska koordinacija MOST-a NL. Unutarstranački izbori stranke su posebna priča i u nedogled se odgađaju, a demokracija u Mostu je umrla.

Suvišno je bilo šta reći kako se pregovori o izlasku za nadolazeće parlamentarne izbore sa potencijalnim partnerom započnu tako kasno, odvijaju toliko dugo da bi se na koncu neuspješno prekinuli i završili, što je krajnje neprihvatljivo. Neshvatljivo je i da su sve odluke u svezi s tim procesom donosile dvije ili tri osobe, bez ikakvih konzultacija s Glavnim Odborom, što je u suprotnosti sa Statutom stranke.

Želimo svima kazati, prijatelji dragi, mi nismo iz MOST-a izbačeni, mi smo svojevoljno raskinuli članstvo i povezanost zbog nezadovoljstva njegovim funkcioniranjem. Mi smo se odlučili od toga distancirati. Mi smo određene ideje priželjkivali, živjeli i oko istih se jako trudili. MOST-u NL i njegovim novim „ kapitalcima“ želimo puno uspjeha na predstojećim izborima!", poručili su Vijećnici VMO I VGČ Grada Zagreba Vlado Marić-vijećnik u VGČ Maksimir, Ratko Bedeković-vijećnik u VGČ Novi Zagreb- istok, Vladimir Marić-vijećnik u VGČ Sesvete, Pero Ivančić- vijećnik u VMO Bukovac, Sandra Bartulović- vijećnica u VMO Maksimirska Naselja, Damir Grgić - vijećnik u VMO Sesvetska Sela i Ivan Totić-vijećnik u VMO Trnava

 

Komentara 22

ST
stefj
15:37 26.05.2020.

Dosta ljudi je razočarano djelovanjem Mosta, što nije čudno. No, Most ima i jednu dobru stvar, a to je da podržava nezavisne liste. Poput Raspudića i Selakice. Neka nađu još par takvih i moći će se opet kititi tuđim perjem, no pitanje koliko će im biti jak klub u saboru...

ZA
zagi101
20:13 26.05.2020.

svi samo ponavljaju ko papige o nekakvim žetončićima

CH
che9
06:39 27.05.2020.

ja nisam znao da sedam mostovaca uopće...postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije