Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računica SDP-a:

Parkiranje po cijelom gradu godišnje uzima 20 milijuna kn

parking
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/2
25.10.2017.
u 11:50

Vijećnici GČ Stenjevec s 10 su glasova za odlučili da automati u Špansko stižu usprkos pobuni stanovnika Šoljanove i Korajčeve

Rekao je “bit će onako kako narod kaže”, no narod je potpisivao peticiju protiv, a predsjednik njihove četvrti, unatoč obećanju, glasovao za uvođenje naplate parkiranja u Španskom.

Željko Jeger, koji inače pripada stranci gradonačelnika Milana Bandića nije, međutim, jedini koji je preksinoć odlučio da će se u Šoljanovoj i Korajčevoj ipak aktivirati parkirni automati kako bi stanovnici kvarta svakih sat vremena u njih mogli ubaciti kunu i pol te si na taj način omogućili legalno stajanje s automobilima ispred svojih zgrada. Glasovalo je za tu odluku ukupno deset članova Vijeća gradske četvrti Stenjevec, i to svi bandićevci, HDZ-ovci te većina vijećnika koji pripadaju stranci Nezavisna lista Sandre Švaljek.

Od vijećnika iz stranke bivše zamjenice gradonačelnika, nije se “dao” tek bivši predsjednik četvrti Vladimir Andrić, dok je, uz njega, protiv naplate parkinga u Španskom glasovalo još osam lokalnih političara, i to iz SDP-a, Mosta te iz stranaka Živi zid i Zagreb je naš. A upravo SDP-ovci jučer su izračunali kako naplatom parkiranja po cijelom Zagrebu Grad neće profitirati, već će godišnje iz blagajne izgubiti minimalno 20 milijuna kuna.

– Trenutačno je pod naplatom 33 tisuće parkirnih mjesta, a kontrolira ih 161 zaposlenik Zagrebparkinga. Uvede li se plaćanje još sto tisuća mjesta, zaposlit će se još 480 ljudi, koji imaju bruto plaću devet tisuća kuna. Koštat će to Grad 50 milijuna kuna, a kartama od 25 kuna za svako mjesto uprihodit će 30 – izračunali su u SDP-u.

Komentara 8

ZB
zgrada_bez_parkinga
12:18 25.10.2017.

Finta je: "Bandic i klapa salju "lazne zahtjeve stanara za naplatu" ... Kazem vam ja da je za krivicne prijave spremno jedno 1500 ljudi. Mi ovdje imamo posla s "velikim organiziranim grupacijama" ... koji krse sve moguce zakone. I to I to svjesno rade ... jer znaju "da ih ne mozete dobiti na sudu"

TA
taxiico
12:18 25.10.2017.

a Cameu ste već prve godine oprostili oko 10 i država još 20mil. kuna. sreća da Zagreb naplaćuje revno parking pa se ovakve akrobacije ne osjete. bravo zagrepčanke i zagrepčani

Avatar dr. Evil
dr. Evil
15:04 25.10.2017.

Od ovog "gradonačelnika" nisam ništa pametno ni očekivao tako da nisam iznenađen ali sam razočaran. Znam da je on gradonačelnik jednino ne znam do kada će biti gradonačelnik...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije