Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interesno povezani

SDP i Milan Bandić neće izbore jer se boje za svoje fotelje

kosor, hdz, jandroković (1)
Goran Stanzl/PIXSELL
14.07.2010.
u 15:35

Ako u jesen dođe do prijevremenih izbora, novi šef zagrebačkog HDZ-a Gordan Jandroković spreman je napustiti mjesto ministra vanjskih poslova i kandidirati se za gradonačelnika.

Ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković danas je iz pozicije novog šefa zagrebačkog HDZ-a pozvao gradonačelnika Milana Bandića i SDP da odstupe s vlasti u Zagrebu.

Tri mjeseca za dogovor

– Situacija u gradu je vrlo loša, a jučerašnja sjednica Skupštine i povlačenje proračuna pokazali su pravu realnost grada. Milan Bandić i skupštinska većina SDP-a uopće ne komuniciraju, a istodobno su neraskidivo povezani jer se ne žele odreći svojih fotelja – tvrdi Jandroković.
Slikovito je opisao sav apsurd “zagrebačke krize”.
– To je primjerice kao da Vlada i saborska većina ne komuniciraju, da saborska većina ruši Vladine prijedloge. To bi rezultiralo raspisivanjem novih izbora – objasnio je Jandroković koji Bandiću i SDP-u daje tri mjeseca da se konsolidiraju i dogovore realan rebalans proračuna.
– Ako se to ne dogodi, inzistirat ćemo na raspisivanju izbora i za gradonačelnika i za Skupštinu – rekao je.

Ako u jesen dođe do prijevremenih izbora, Jandroković je spreman napustiti mjesto ministra vanjskih poslova i kandidirati se za gradonačelnika.
– Osobno sam spreman za takvu odluku. Ali o tome neću odlučivati samo ja, već i HDZ što je normalno s obzirom na to da je mjesto zagrebačkog gradonačelnika jedna od najvažnijih funkcija u zemlji – kaže Jandroković. Doznajemo da bi mu ipak bilo draže da s mjesta ministra vanjskih poslova ode nakon što se zatvore sva pregovaračka poglavlja s EU.

Kritizirao je SDP-ovo upravljanje Holdingom i zaduživanje samo zato da se isplate plaće.

Kako biste komentirali da Ivo Čović kaže: “Upravo sam se vratio iz Londona gdje smo plasirali još 300 milijuna eura obveznica i za još toliko se zadužili kod banaka. To je veliki uspjeh za Holding i najbolji dokaz da smo stabilna tvrtka, jer tko bi nam dao toliki novac da misli da smo pred bankrotom”, upitali smo Jandrokovića.

Šuker i Čović, nebo i zemlja

– Očita je vaša aluzija na ministra Šukera i novo zaduženje Vlade. No, postoji velika razlika. Vlada se zadužila da može provesti reforme koje su nužne. Premijerka je spremna za bolne rezove, za smanjenje državne administracije... U Zagrebu ja to ne vidim. Sve upućuje na zaključak da se Holding zadužio kako bi se zakrpao za nekoliko  mjeseci, kupuju vrijeme da politički prežive – rekao je Jandroković.

Ključne riječi

Komentara 4

MR
mravac
18:02 15.07.2010.

Ma nema šanse ovaj tip biti gradonačelnikom.No činjenica je da treba maknuti Banderasa.Napravio je više zla gradu Zagrebu od svih srba koji su prolazili gradom.

MR
mravac
18:03 15.07.2010.

On se moze kandidirati za gradonačelnika Bjelovara a čak ni tamo nemože proći.!

CH
chemica
18:12 14.07.2010.

Wič čepter? Ako će nam tako voditi grad... Krali su devedesetih s onom svojom Dropulićkom na čelu. Onda je došao Bandić pa nastavio to isto. Sada bi opet tu poziciju lopova koji nas legalno pljačka preuzeo HDZ. Sjaši kurta da uzjaši murta. Gamad lopovska. Zbilja, koja je razlika? Biti na vlasti samo zato da bi se pokralo više od onog prije? Da bi se namirilo što je moguće više rođa, zemljaka i partijsko/stranačkih prijatelja. Ne, u gradu Zagrebu su zbilja svi oni isti. I \"crveni\" i \"crni\". Mada, pomalo je čudno da se \"crveni\" kunu u boga i otadžbinu, ali to je ipak problem kriminalnog kadroviranja unutar SDP-a gdje nije bio bitan program već VLAST. I beneficije, naravno. Eto da je tutavi \"wič čepter\" Jandroković nešto i pogodio. Bit će da je samo opisao stanje u vlastitoj stranci. Nije demokracija za nepismene ljude jer svakakva budala može doći na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije