Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodostaj na 297 cm

Sava se u Zagrebu izlila iz korita: Na snazi pripremno stanje obrane od poplave

Foto: PIXSELL
1/7
18.11.2019.
u 16:16

U posljednjih 24 sata ukupno je vodostaj narastao za 127 cm

Prema podacima Hrvatskih voda, vodostaj Save u Zagrebu ponovno je nasrastao te se rijeka izlila iz korita.

Danas je u kratkom razdoblju između 14 i 15 sati vodostaj narastao čak 10 cm te je tako prema zadnjem mjerenju iznosio 297 cm. U posljednjih 24 sata ukupno je vodostaj narastao za 127 cm, ali s različitim trendom rasta. Na snazi je pripremno stanje obrane od poplave. 

Podsjetimo, u subotu navečer vodostaj Save iznosio je 358 cm te je od tada uglavnom padao sve do sinoć nakon ponoći kada je počeo ponovno kontinuirano rasti.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:53 19.11.2019.

Hm, evo ga! Projekt "Zagreb na Savi" konačno je zaživio. Jedino nigdje ne vidim adventske kućice. Ovo je stanje normalno i svi koji u Zagrebu stanuju godinama znaju kako to ide sa vodama. Ali neimari i graditelji Potemkinovih sela i pričači priča, obečanovići do bola, sada su malo zbunjeni. Zagreb ima svoje specifičnosti, ali dojdeki to ne mogu shvatiti i rade od grada to što rade. Ima još jedan primjer graditeljstva koji će osjetiti posljedice ovakvih situacija. Nova, politička škola u Ivanja Reki sagrađena je na rukavcu i bivšem toku Save i samom šljunku, a crkva im izgleda kao kosi toranj u Pisi, jer se toranj nakrivio već dvije godine nakon izgradnje. Ali, delamo, delamo, delamo,..........

TI
Tirano
13:46 20.11.2019.

Zagreb kad pogledate kroz stoljeća, naročito zadnjih stotinjak godina kako se gradi uz Savu, skoro da i "nema podruma" dubokog više od 1,2 metra u zemlju! A tada dolaze bauštelci koji rade grešku za greškom, no imaju i sreće jer je u 30 godina vrlo malo padalina, pa su podvožnjaci relativno suhi mada često prepuni vode, kako se povećavaju padaline, a tek kada počnu raditi podzemne vode kojih je Zagreb prepun, tada će se vidjeti što se radilo i zašto tako?! Kanalizacije na mnogim mjestima podzemnih garaža napravljene su po plafonima garaža! Biti će tu svega i svačega! Najbolje bi se bilo pomoliti dragome Bogu da smanji padaline na minimum, jer će inače poplavljeno pola donjeg grada¡!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije