Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO ZA VIKEND?

Sarmijada je u Močvari, na Peščenicu se vraća Kishon

Ilustracija
Foto: Getty Images
24.01.2020.
u 09:43

Evo nekoliko prijedloga koji će vas izvući iz kuće

Vikend je vrijeme za uživanje, a u gradu se, srećom, opet nudi raznovrstan sadržaj za sve generacije. Tako je, primjerice, u Ludoj kući humoristična predstava “Samo preko njega mrtvog”, potom i “Dame biraju”, a Kazalište na Peščenici na svoju scenu vraća komediju “Kod kuće je najgore”.

Ljubitelji odjeće zasigurno neće propustiti “Retro-Future Vintage Bazaar” ispred Kulturnog centra Mesnička, na kojemu će se moći naći rijetki dizajnerski komadi, a za one koji bi radije jeli ili pili, udruga Vinoljupci u Klubu književnika organizira kušaonicu “Pelješac u Zagrebu”.

Dokukino u Kulturno-informativnom centru u Preradovićevoj od danas do nedjelje vrti ciklus “Sablasti kolonijalizma” koji obuhvaća nagrađivane dokumentarce “O nasilju” te “Dolazimo u miru”, kao i domaću premijeru filma “Zaboravljeni slučaj Hammarskjöld”, a posljednji je u programu “Dobro došli u Sodomu”. Na platnu kina Tuškanac, pak, za vikend se prikazuju filmovi iz ciklusa “Portreti: Nicholas Ray”, među kojima i “Buntovnik bez razloga”, “Rodeo”, “Johnny Guitar”...

Može i bez mesa

“Miss Sarma”, odnosno najljepše smotan primjerak tradicionalne delicije proglasit će se u Močvari u nedjelju u 19 sati, nakon radionice kuhanja na kojoj će se govoriti o lokalnim i sezonskim namirnicama te jelima za zimu. Počinje u 15 sati, a polaznici će moći naučiti raditi i vegansku sarmu od soje, heljde, leće, tofua... Na programu je, u 16 sati, i edukacija o izradi hranilica i kućica za životinje od recikliranih materijala, a ulaz je slobodan.

Otac, sin i kum u HGZ-u

Raskošni zvuci u izvedbi Hrvatskog baroknog ansambla orit će se i na njihovu trećem koncertu u slavljeničkoj, 20. sezoni. Održava se u nedjelju u 20 sati u Hrvatskom glazbenom zavodu, a program “Otac, sin i kum” pod umjetničkim vodstvom austrijskog oboiste Andreasa Helma posvećen je djelima Johanna Sebastiana i Carla Philippa Emanuela Bacha te Georga Philippa Telemanna. Ulaznice stoje 75 kuna.

Samo preko njega mrtvog

Triler s elementima crnog humora i satire “Samo preko njega mrtvog”, koji potpisuje Rene Bitorajac, a u njemu, uz Jana Kerekeša, i glumi, izvodi se u Ludoj kući sutra u 20 sati. Predstava govori o dva susjeda, Iliji i Ratku, koje prilika učini lopovima, a prati njihove nepredvidive situacije u životu kriminalca. Adresa je Zvonimirova 63, ulaznica za mjesto na balkonu 80 je kuna, a za parter deset više.

Pelješac u metropoli

Plavac mali, pošip, rukatac i druge autohtone sorte moći će se probati na kušaonici “Pelješac u Zagrebu” koju organizira udruga Vinoljupci danas u 18 sati u restoranu Klub književnika. Posjetitelji će imati priliku kušati vrhunske proizvode deset peljeških vinarija, Matković, Violić, Ledinić, Ponos, Gregurević, Bezek, Dingač-Skaramuča te poljoprivrednih zadruga Putniković, Postup i Dingač, a nudit će se i slasni zalogajčići.

Vintage sajam u Mesničkoj

Odjeća, nakit, remenje, torbice, dizajnerski komadi... moći će se “uloviti” ispred Kulturnog centra Mesnička, gdje se sutra od 12 sati održava “Retro-Future Vintage Bazaar”. Sajam organiziraju “Mau Mau”, koji stiže s bogatom kolekcijom retro outfita, “Deee Vintage”, koji ima posebne asesoare iz 60-ih pa do 90-ih godina prošlog stoljeća, te “Buried Clothes”, modna inicijativa koja “udomljuje” staru odjeću i vraća je u život. Ulaz je besplatan.

Hit komedija u KNAP-u

Obiteljska komedija “Kod kuće je najgore”, nastala prema planetarno popularnoj zbirci priča Ephraima Kishona koja je ušla i na popis lektire, nakon kraće se pauze vraća na daske Kazališta na Peščenici, i to sutra u 20 sati. Predstavu je režirao Boris Kovačević, a u glavnim su ulogama Dunja Fajdić i Marko Hergešić kao najbolja supruga, odnosno najbolji suprug na svijetu. KNAP-ov hit-komad odiše humorom, a prikazuje svakidašnje pustolovine u kojima se nađu roditelji, oblikovane od nekoliko najpoznatijih Kishonovih priča, poput one o dudi Cuci, vešmašini kućnom ljubimcu, pedantnim Švicarcima i slavnoj bombonijeri koja je obišla pola svijeta kako bi se vratila prvim vlasnicima. Predstava traje 75 minuta, a ulaznica stoji 50 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije