Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problem traje godinama

Sanira se trg u Španskom: 'Odlično, 2025. više nećemo biti pod vodom'

Trg Ivana Kukuljevića u Španskom
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
02.11.2018.
u 13:50

Od 2014. Gradska četvrt nastoji da radovi počnu

Odlično, ovim tempom možda pod vodom više nećemo biti 2025. – reagirali su tako stanovnici Španskog na vijest da je konačno raspisan natječaj za drugu fazu sanacije Trga Ivana Kukuljevića, koji za svake jače kiše potpuno poplavi.

Do prošle godine, podsjetimo, tamošnji su stanovnici mogli prijeći trg samo ako bi po njemu naslagali daske i palete te preko njih svladali privremene “bazene”, a situacija se nešto poboljšala kad su postavljeni novi šahtovi. Ne previše, doduše, jer oni i dalje nisu spojeni na kanalice pa voda slabije otječe. Bit će bolje nakon druge faze radova, kažu u Gradskoj četvrti, a ona bi mogla početi na proljeće.

– Radit će se na sanaciji pješačkih i zelenih površina trga. Svugdje su postavljeni betonski opločnici koji su, zbog korištenja i utjecaja vremena, znatno uništeni te nemaju potrebne nagibe prema izgrađenim slivnicima, što za velikih kiša uzrokuje plavljenje poslovnih prostora u prizemljima okolnih zgrada – objasnili su iz Grada što će se raditi za 4,4 milijuna kuna.

Pogledajte i video rekonstruirane Radničke ceste do Domovinskog mosta:

Ključne riječi

Komentara 8

SA
samoborka
18:07 02.11.2018.

Zasto se sve manje upotrebljava zagrebacki izraz "kvart"?! A ne cetvrt.

TM
trade_mark
15:04 02.11.2018.

ja ne razumijem u čemu je ovdje problem. ovdje samo fali fontana I sve oke!

Avatar Dr Evil
Dr Evil
13:35 02.11.2018.

Pa Grad Zagreb je obećao bazen u Španskom...dobili ste ga, šta bi još htjeli? Spasioce i suncobran?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije