Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja

Sandra Švaljek na potpisivanju sporazuma Obrtničkih komora Zagreba i Mainza

Sandra Švaljek
Foto: Fenix Magazin
22.02.2015.
u 23:56

– Posjetili smo i spalionicu otpada jer je to sad u gradu Zagrebu aktualna tema, kazala je Švaljek.

Izaslanstvo Grada Zagreba na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Sandrom Švaljek bilo je u petak u radnoj posjeti Mainzu, gradu prijatelju Zagreba. Zajedno sa trenutačno čelnom osobom grada Zagreba, u posjet Mainzu stiglo je tridesetak dužnosnika među kojima i predstavnici Obrtničke komore Zagreb, Zagrebačke županije i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Gradonačelnik Mainza Michael Eblingom primio je visoko izaslanstvo grada Zagreba, koje je kasnije u zgradi IHK (Industrijsko-trgovačke komore) Mainza nazočilo potpisvanju Sporazuma o suradnji Obrtničke komore Zagreb i Obrtničke komore Mainz, piše Fenix Magazin.

U prostorima IHK susreli su se i sa hrvatskim gospodarstvenicima na Godišnjem prijemu HGS-a. Prigodom posjeta Kući Mainz-Zagreb, Švaljek je kazala kako je posjet bio radni, a da je glavni cilj bilo jačanje suradnje između obrtnika iz grada Mainza i pokrajina Rhein-Main te Zagreba i Zagrebačke županije.

– Posjetili smo i spalionicu otpada jer je to sad u gradu Zagrebu aktualna tema, kazala je Švaljek dodajući kako se radi pripreme Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom htjelo vidjeti kako se u Mainzu koriste tehnike toplinske obrade otpada.

– Kroz razgovor s gradonačelnikom, te njegovim zamjenikom zaduženim za gospodarstvo, uočili smo da postoje određene sličnosti između načina na koji mi u Zagrebu podupiremo poduzetnike i obrtnike i načinom na koji to čine u Mainzu. Isto tako značajan je bio i posjet Obrtničkom obrazovnom centru, jer u Zagrebu imamo u planu graditi obrtnički centar sličan obrazovnom centru za učenike u obrtničkoj djelatnosti – kazala je Švaljek.

>>Financijama se loše upravlja, ali rejting grada ipak je stabilan

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:48 23.02.2015.

Hm, Sandra Tucak Zorić i Branimir Vlah su direktorica nepostoječeg centra za gospodarenje otpadom i projektant zagrebačke spalionice. A glavna Sandra bi trebalo znati da su to dva sasvim različita projekta, ali to nju nije briga. Ona se samo voli slikati sa "stručnjacima", koji će joj objasniti da je to sve skupa odlično i "spaliti" 3 milijarde zagrebačkih kunica, koje će bedaci godinama trpati u gradski šuplji proračun.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
12:02 23.02.2015.

I da, moram reči. Draga dogradonačelnica već mjesecima ignorira ove iz resničke udruge UZOR, koji isto jako puno znaju o spalionicama i otpadu i imaju rješenja. Ali izgleda da je Bandiću bio bliže Beč, a Švaljekici Mainz, nego ljudi pod čijim prozorima žele raditi palež i smetlište, a sve skupa je jedna malo jača šetnja od 9 kilometara od centra Zagreba. Bandić je sada to što je, a njegov projekt koji guraju i ovi danas, a isti su kao i prije, javnost će također priupitati za korektnost i poštenje u obavljanju društvenog rada za opće dobro, ilitiga gradonačelnikovanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije