Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oko 1432 eura po kvadratu

Sandra Perković kupuje od Grada stan kojim se koristi

Sandra Perković na Hanžeku
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
22.11.2018.
u 08:45

Javila se na natječaj, a početna cijena stana bila je 1.380.000 kn. Ponudila je 344,47 kn više

Četverosobni stan na Jarunu od Grada kupit će višestruka olimpijska, svjetska i europska prvakinja Sandra Perković. Bacačica diska živjet će u prizemlju tog stana ako na sljedećoj sjednici Skupštine kupoprodaju “amenuju” gradski zastupnici.

Stan je površine 100,15 kvadrata. Sam stan će Sandru Perković stajati točno 1,380.344,47 kn ili, računa li se u eurima, 1432 po četvornom metru, što je trenutačno 400 eura manje od prosječne cijene nekretnina u kvartu pored “zagrebačkog mora”. Kako su pojasnili u Gradu, za prodaju tog stana krajem rujna raspisan je javni natječaj, a mjesec dana poslije posebno je povjerenstvo utvrdilo kako je upravo Perković bila za njega jedina zainteresirana te će se, samim time, upravo njoj nekretnina i prodati.

Sportašica se, međutim, neće morati posebno pakirati i seliti iz Trnovčice, gdje joj je trenutačna službena adresa, jer na Jarunu već živi. I to upravo na istoj adresi od kolovoza 2014., kada joj je odlukom gradonačelnika Milana Bandića 100,15 četvornih metara dano na privremeno korištenje na pet godina.

Iste je te godine Grad taj stan i kupio, i to od tvrtke Gradko koja, prema podacima Sudskog registra, djeluje unutar Pimont grupe s GIP-om Pionir, Paronom, Munisom, Framagom, Tehnikagradnjom i Matimom. Grupa je to koju je, podsjetimo, USKOK dvaput povezivao s Milanom Bandićem, jer upravo tvrtke unutar nje gradile su stanove mahom na gradskom zemljištu, za koje se kasnije sumnjalo da su upravo u vlasništvu gradonačelnika, iako službeno na njega nisu bili upisani. Prije nego je Grad kupio stan u Borovcima te ga dodijelio Sandri Perković, ona je privremeno koristila također gradsku nekretninu od pedeset kvadrata u Maksimiru.

Zna se još od rujna

Dom u koji će sada trajno useliti Skupština je već praktički odobrila jer se još u rujnu, pri glasovanju o raspisivanju javnog natječaja, znalo da je to stan koji će se prodavati upravo njoj. Na samom je natječaju početni iznos kupoprodajne cijene bio 1,380.000 kuna, a zainteresirani su morali dati deset posto tog iznosa kao jamčevinu za ozbiljnost kupnje. Jesu li očekivali više zainteresiranih za sto kvadrata na Jarunu, iz Grada nisu rekli, ali prvakinja u disku te nekadašnja zastupnica Stranke rada i solidarnosti u Gradskoj skupštini te Saboru, za stan je ponudila točno 344 kune i 47 lipa od početne tražene cijene.

Pogledajte video: Poznate osobe koje su uspjele u četrdesetima

Komentara 88

MU
Muncimir
08:43 22.11.2018.

U čemu je problem? KUPUJE ga nije ga ukrala. Ta radnja želi se predstaviti kao nešto prljavo, ilegalno samo kako bi se ocrnula Perkovićka. Svaka čast heroini našeg sporta da želi ostati u RH a da ne seli negdje van ili pod drugi barjak. Da je Srpkinja ili mentalna jugoslavenka VL nikad ne bi objavio ovakav tendeciozni članak. Petokolonaši, ološ.

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
08:54 22.11.2018.

Kupuje stan po tržišnoj cijeni. Za koliko su kupili ivo josipović i tata i sin plenković?

ST
Starigrad12
09:09 22.11.2018.

Nasi novinari nisu culi za Zakon oi zastiti podataka. Navesti tocno neciju adresu javno, a pogotovo prominentnih osoba, krajnje neodgovorno! A prije svega nepotrebno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije