Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicijski sporazum

Samoborski HSS i SDP skupa će na izbore, predstavili i kandidata

21.02.2021.
u 17:08

Most prema Zaprešiću i nastavak projekta povezivanja Samobora i Zagreba željeznicom ključni su prioriteti za koje ćemo se zalagati - naglasio je Željko Stanec, HSS-ov i SDP-ov kandidat za gradonačelnika Samobora

Na izbore će zajedno samoborski HSS i SDP koji su u subotu potpisali koalicijski sporazum. Zajedničku listu imat će za Gradsko vijeće, a predstavili su i zajedničke kandidate za gradonačelnika. HSS-ov Željko Stanec borit će se tako za gradonačelničku fotelju, a ako dobije izbore, zamjenica će mu biti SDP-ova Sanja Horvat Iveković. 

-Odlučni smo i spremni! Samobor je grad čvrstih temelja koje smo gradili posljednjih 12 godina. Sad je vrijeme za nadogradnju, imamo viziju i znamo kako- istaknuo je zajednički kandidat HSS-a i SDP-a Željko Stanec. Na kon potpisivanja Sporazuma o suradnji, izložio je i svoj program.

U planu i željeznica 

-Samobor moramo kvalitetnije povezati s drugim gradovima u okruženju. Na prvom mjestu tu je rješavanje problematike javnog gradskog prijevoza koji će za korisnike biti besplatan! Most prema Zaprešiću i nastavak projekta povezivanja Samobora i Zagreba željeznicom ključni su prioriteti za koje ćemo se zalagati - naglasio je Stanec. Dodao je i da će među ključnim projektima biti izgradnja športsko – rekreacijskog centra na Vugrinščaku koji će uključiti Stari grad i bazen u još bolju turističku ponudu. Ta će se ponuda obogatiti uređenjem glavnog gradskog Trga i Perkovčeve ulice.

U svom obraćanju medijima Stanec je ukratko opisao svoj životni put stavivši naglasak na 18 godina iskustva u poduzetničkom svijetu, završavanje specijalističkog diplomskog studija i 12 godina iskustva obavljanja dužnosti zamjenika gradonačelnika Samobora. Zajednički program podržava i samoborski SDP te njihova kandidatkinja za zamjenicu Grada Samobora Sanja Horvat Iveković.

-Ulagali smo puno u obrazovanje, predškolski odgoj i socijalno osjetljive programe. Želimo i možemo napraviti i više! Projekti za školu u vojarni već su u pripremi, osim toga novu će dvoranu napokon dobiti djeca u Bregani, a osim u Pavučnjaku, radit ćemo na povećanju vrtićkih kapaciteta i u samom gradu - rekla je Sanja Horvat Iveković.

Podrška sa županijske razine

Podrška je stigla i sa županijske razine, predsjednica HSS-ove županijske organizacije Martina Glasnović Horvat i predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji Mihael Zmajlović složni su kako je Samobor primjer drugim gradovima.

-Na primjeru Samobora vidimo kako i Zagrebačka županija može bolje. Samobor je grad koji dobro stoji, najviše zahvaljujući bogatoj tradiciji, ali i dobroj vlasti koja vodi Grad već u trećem mandatu. Siguran sam kako će samoborski SDP i HSS i na izborima pred nama potvrditi povjerenje građana i kako ćemo zajednički raditi na boljitku za sve žitelje naše Županije - riječi su kojima je podršku iskazao Mihael Zmajlović. U pobjedu je siguran i aktualni gradonačelnik Grada Samobora i predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak.

-Željko Stanec najbolji je kandidat za gradonačelnika Grada Samobora. Usudio bih se reći – jedini kandidat koji je spreman voditi grad u narednom periodu. Željko je radnik, čvrst i ispravan u donošenju odluka. Dokazao se u teškim uvjetima, iza sebe ima rezultate, ali i energiju i viziju. Uz podršku naših koalicijskih partnera i buduće zamjenice Sanje Horvat Iveković, siguran sam kako će Samobor učiniti još boljim, najboljim - zaključio je Beljak.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije