Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova od 4,5 mil. kn

Samoborci dobivaju moderno 3D kino

Foto: Grad Samobor
1/2
10.07.2017.
u 16:23

Grad Samobor raspisao je javnu nabavu za izvođača uređenja starog kina, a radovi bi trebali početi na jesen

Samoborci će već sljedeće ljeto premijere najnovijih svjetskih hitova u 3D-u gledati iz mekanih stolaca, u novoj i modernoj kinodvorani.

Ovo nije priča o još jednom “dolasku” velikog multipleksa u grad, već o potpunom uređenju zgrade u koju su kazališne i kino predstave dolazili gledati još od završetka II. svjetskog rata. U zgradu koja je prvotno zamišljena kao vatrogasno skladište Grad Samobor uložit će 4,5 milijuna kuna.

Neudobni stolci, miris vlage...

Sada su pokrenuli postupak javne nabave za izvođenje radova, a preuređenje će obuhvatiti rekonstrukciju kinodvorane, što obuhvaća obnovu podova i zidova, postavljanje novog ventilacijskog i sustava grijanja te postojećeg gledališta. Natječaj je otvoren do kraja srpnja, a odluku o odabiru najpovoljnije ponude donijet će samoborsko vijeće na rujanskoj sjednici. Radovi bi trebali započeti u jesen, nakon potpisivanja ugovora s najpovoljnijim izvođačem, s predviđenim rokom izvođenja radova od 270 dana.

– Projekt je radio samoborski arhitekt Ratimir Škutelj, koji se pobrinuo da gledalište dobije izgled amfiteatra u kojem je bolja akustika – kaže Jelena Vojvoda, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Samobor, ustanove koja upravlja kinom. Uređenje multifunkcionalne dvorane za ljubitelje filmova, kazališnih predstava i koncerata znači im, kaže ravnateljica, “sve”. I to ne samo njima. POU Samobor najviše koristi taj prostor, no dvorana je okupljalište i raznih KUD-ova, društava i udruga koje tamo organiziraju svoje nastupe.

– Dvorana je u lošem stanju, neudobni su stolci, osjeti se miris vlage, a bilo je i trenutaka kad su se zbog loše izolacije na jednom kraju dvorane ljudi smrzavali, a u drugom sjedili kratkih rukava – kaže Jelena Vojvoda.

Podvostručili prihod

To je rezultiralo trendom pada posjetitelja, no unatrag tri godine uspjeli su ih vratiti, pa čak i podvostručiti prihod od kinoulaznica, a to su učinili tako što su znatno promijenili sadržaj. Između ostalog, organizirali su gostovanje kazališnih predstava, a postali su i članovi Hrvatsku mreže neovisnih kinoprikazivača, što im je omogućilo da u Samoboru prikazuju filmove koji se istovremeno gledaju u multipleksima.


– No kod nas je ulaznica 25 kuna. Nismo odlučili hoće li cijena biti ista nakon obnove, no budemo li je korigirali, bit će to neznatan iznos – kaže Jelena Vojvoda.

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
18:18 10.07.2017.

A svakom posjetitelju i besplatan Blaupunkt? Model Bljak.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
18:15 10.07.2017.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije