Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šestine

"Samo čekamo kad će djeca morati početi skakati u potok"

'01.02.2011. Sestine, Zagreb-Most na Mlinskoj cesti u Sestinama, preko kojeg svakodnevno prolaze djeca iz osnovne skole i vrtica. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar'
02.02.2011.
u 09:00

Problem mosta trenutačno se ne može riješiti, jer nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi zemljišta na koje bi se cesta trebala proširiti

Na putu do škole Šestine većina osnovnoškolca prolazi Mlinskom te ulicom Kalabarevo rebro. Mostić koji im se nađe na putu tek je nešto širi od malo većeg automobila, pa ako se s kojim i susretnu, moraju se skloniti uz ogradu koja ima otvore kroz koje se može provući čak i dijete.

– Cijeli je taj dio prilaza školi neprilagođen djeci pa ona moraju skakutati i izbjegavati automobile. Samo čekamo kad će djeca morati početi skakati u potok – kazala nam je Zvjezdana Stančić, predsjednica udruge Civitas.

Most je problem i za odgojiteljice iz vrtića Rezličak, nasuprot škole. Ako odgojiteljice žele djecu povesti u šetnju, često s grupom djece upravo onuda prolaze.

S problemom je upoznat i Ljubomir Špiljar, ravnatelj OŠ Šestine.

– Svjesni smo da je to problem, ali koliko sam upoznat, problem su imovinsko-pravni odnosi tog dijela. Srećom, vozači su svjesni opasnosti pa paze kad voze onuda – kazuje Špiljar, u čijem je uredu prikaz projekta prilaza školi izrađenog na Fakultetu prometnih znanosti. Tako bi se riješio problem gužve na parkiralištu ispred škole, kojim se koriste i roditelji koji djecu dovoze u vrtić.

– Napravio bi se izlaz na ulicu Podrebrenica, iznad škole, pa bi se malo rasteretilo područje ispred škole – kazao je ravnatelj Špiljar.

No, taj projekt ne uključuje sporni most.

– Taj problem pokušavamo riješiti već tri, četiri godine. Vlasnici okolnih parcela morali bi pristati prodati dio svojih parcela za proširenje ceste – objasnio je Drago Topolovec, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije