Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
171 8°C
 • Avatar Syssko
  Syssko:

  Ispiranje mozga na najjaače! Nakon završene srednje netreba ti ni 10% naučenog u životu, trebaš znat čiti, zbrajat do 100 i osnove biologije,kemije i to je više manje to a to bi u tih 12 godina i mutavacsam naučio, sve ... prikaži još! ostalo nikad u životu ne upotrbljavamo a večinu niti spominjemo od naučenog. Čak i u strukovnim školama od kad počneš srednju pa do završetka opt na praksi kasnije moraš hvatat večinu stvari ispočetka jer se načini rada i tehnologija izmijene.Škole uglavnom služe da ti kondicioniraju um na poslušnost sistemu, da te učine pokornim autoritetima i da nemisliš previše vlastitom glavom nego ono što ti oni utuve ugavu, tada tako spreman možeš beeekeeetat i povijat kičmu!

 • vlatx:

  S obzirom da izgradnja škola i vrtića spada pod "resor" lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Zagreba, zna se kome treba uputiti kritiku. Dio krivice snose i sami roditelji jer je već bio organiziran prosvjed u Španskom baš zbog neizgradnje ... prikaži još! škole ali roditelji se nisu odazvali u većem broju. Kada se još zna da u razrednim odjeljenjima sjedi i po 29 učenika među kojima su i oni s prilagođenim programom, koji u tako veliki razred nikako ne spadaju, stvar izgleda još i gora. Ali koga je to briga, roditelji sjede po kafićima, gradonačelnik stalno proziva nekog Bandića, ministrica sprema papire za školu za život, učiteljice se iscrpljuju prevelikim brojem djece u razredima i beskrajnom administracijom a djecu se ionako ništa ne pita. Bilo bi lijepo od novinara da sada redovitije piše o ovoj školi da se vidi postoji li napredak a ne da se sve zaboravi za dva dana. Trebalo bi malo popričati i sa učenicima i učiteljicama da se iz prve ruke piše o pravim problemima, organiziraju prosvjedi dok se situacija ne počne rješavati jer zgrade se samo grade...

 • herojulice:

  Nema se vremena za škole. Investitori iz Dubajija grade njima potrebno uključujući džamije jer bez toga gradnje nema a škola može ali muslimanska.

Još iz rubrike Zagreb

Ilustracija
Završili u pritvoru

Mladići bili nezadovoljni poslovanjem tvrtke pa im zapalili aute u Zagrebu

ZAGREB CONNECT

Evo što se 'kuha' u startup tvornici za finale 'teško' milijun kuna

TBF
advent u klovićevim dvorima

Tulum uz TBF, Letu štuke, Vatru... ali i klizanje u galeriji

5