Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još od 2016.

Šahtovi u Haulikovoj već se saniraju, a stanovnici kažu: Sad su se sjetili, pa to tako stoji godinama!

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
12.08.2020.
u 15:40

Djelatnici Zagrebačkih cesta do 10 ujutro već su odrezali asfalt na jednom od šahotva i počeli betonirati oko njega.

Niti 24 sata otkako je u javnost izašla informacija da su šahtovi u Haulikovoj ulici u centru grada "zakopani" asfaltom nakon obnove kolnika, počelo se raditi na sanaciji. Djelatnici Zagrebačkih cesta do 10 ujutro već su odrezali asfalt na jednom od šahotva i počeli betonirati oko njega.  Izgleda da je medijska pažnja oko ove teme bila potrebna da bi radnike izvukla na teren, jer su šahtovi u takvom stanju otkako se obnavljala ulica, kažu  njeni stanovnici, a to nije bilo baš tako nedavno.

- Ima tome oko dvije godine, a možda i više - kaže stanovnica Haulikove Gordana Čalić. Živi točno ispred šahta koji su jutros počeli sanirati, i kaže da se na njegovu sanaciju čeka već godinama.  

- Ne znam što da vam kažem, u deset godina tri puta su orali i kopali kompletan asfalt da bi stavili jednu cijev, a nakon toga uredili asfalt. I vidite kakav je. To nema veze sa zdravom pameti - kaže Čalić. Izgleda kao mali problem ali u stvari je to jako opasno, dodaje, jer velike količine kiše u centru grada bez problema prouzroči poplavu. 

- Meni je sve plivalo kad je bila ova velika poplava prije koji tjedan. Voda je iz šahta u haustoru šikljala van kao vodoskok. Srećom, na samoj ulici nije bilo problema, ali moglo je - kaže stanovnica Haulikove. Točna godina radova bila je 2016., potvrdio nam je predsjednik Mjesnog odbora "Kralj Petar Svačić" Goran Roje, a tada se radila obnova kolnika i pločnika u toj ulici. Tada je očito, kaže došlo do greške izvođača. No, ništa se po tom pitanju nije učinilo sve do prije dva tjedna, a i tada je stvar samo djelomično rješena.

- Gospodin Iveković koji stanuje u blizini javio nam je problem s jednim od šahtova, a mi smo javili nadležnima. Nekoliko dana kasnije došli su i izrezali beton na tom jednom šahtu i otišli. Tada nam je susjed javio da su i svi drugi šahtovi u istom stanju. Mi smo to proslijedili dalje na rješavanje, pa izgleda da su sad došli to sanirati - prepričava gospodin Roje. Problem sa šahtovima u centru grada ozbiljan je, kaže nam pak Marija Jakšan iz Preradovićeve, jer često dolazi do njihovog začepljenja. Ovo je samo jedan primjer, kaže, nebrige koja se provodi u njihovom čišćenju i održavanju. 

- To je prešlo svaku mjeru i treba se nadzirati. Plaćamo iz naknada u računima za održavanje odvodnih kanala i čišćenje začepljenih šahtova, a ništa se ne radi. Kad su pale one velike kiše igrom slučaja moja je ulica ostala u dobrom stanju. Ali znate što se dogodilo s ostatkom grada - tvrdi Jakšan.  

Ključne riječi

Komentara 7

KO
Kokoiduhovi
08:18 13.08.2020.

Ovo je meni enigma; netko im je javio za šahtove?! Pa sve te firme imaju ophodnje - kaj ne kruže ulicama da bi bilježili probleme? Zatim komunalni redari; kako mjesecima može biti rupa ( ne uleknuća nego rupa) ba jednoj od avenija, i nikom ništa? Kako mjesecima može biti potrgane komunalne opreme? kako godinama može biti uleknuća uz rub ceste naročito kod stajališta autobusa - tako da čekače autobusa "vozači" mogu dobro otuširati jer se mnogi namjerno zalijeću u ta jezerca uz rub. Što rade ti silni komunalni redari, službenici, ophodnje? Za što mi plaćamo sve i sva?

DU
Deleted user
17:59 12.08.2020.

Naknade za uređenje voda idu za uhljebljivanje a ne za održavanje sustava. Oborinski i kanalizacijski sustavi moraju biti puni pjeska i raznog blata???

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
16:31 12.08.2020.

Babi nije dobro ni kad saniraju ni kad ne saniraju, jednom paše drugom ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije