Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREŠNJEVKA

S prikupljenih 360 potpisa izborili su se da Stubička ponovno bude dvosmjerna, ali...

Foto: Borna Filic/PIXSELL'
12.03.2020.
u 08:52

Treba li cesta biti dvosmjerna, jednosmjerna u pravcu sjevera ili ipak u pravcu juga, pitanje je o kojem se stanovnici Ciglenice ne mogu dogovoriti još od 2012. godine.

Kada su lani u studenom u Stubičkoj ulici na Trešnjevci preko noći osvanuli prometni znakovi koji ukazuju na to da je ona sada jednosmjerna u pravcu sjevera, odnosno Zagorske i Selske, stanovnici Ciglenice digli su se na noge i zahtijevali hitnu promjenu. Mjesni odbor Ciglenica to je sad i učinio, no umjesto da prometna regulacija bude jednosmjerna, ali u suprotnom pravcu, kako su mnogi tražili, vijećnici su se kolektivno složili da se situacija vrati na početnu točku. Stubička će tako, prihvati li to mjerodavni gradski ured, sada ponovno biti dvosmjerna, a reakcije stanovnika na to podvojene su.

Stvar je u pravcu

– Iskreno, jako mi je drago jer je trenutačna situacija apsolutno katastrofalna. Da dođem s jednog kraja ulice na drugi trebam kružiti punih pet minuta jer su nadležni bili “pametni” i odlučili da samo dio Stubičke bude jednosmjeran, onaj od II Zagorske prema jugu – kaže Miroslav Štahan.

Mario Babić, s druge strane, vijest je dočekao nemalo razočaran.

– Sviđala mi se ova situacija. Prometa u Stubičkoj gotovo i nije bilo pa nisam morao slušati buku i noćnu jurnjavu po cesti. A i sigurnije je bilo na ulici – kaže Babić, koji živi uz ovu prometnicu.

Treba li cesta biti dvosmjerna, jednosmjerna u pravcu sjevera ili ipak u pravcu juga, pitanje je o kojem se stanovnici Ciglenice ne mogu dogovoriti još od 2012. godine. Važna je to prometnica, kažu, jer je, uz Selsku, poveznica između sjevernog i južnog dijela Trešnjevke.

– Tada je prvi put zatražena jednosmjerna regulacija, no do danas su pokrenute mnoge peticije kojima se zahtijeva da se ta žila kucavica Trešnjevke prometno riješi na ovaj ili onaj način. Dogovor o povratku na dvosmjernu regulaciju napravili smo na temelju prikupljenih 360 potpisa, no istodobno smo dobili još dvije peticije kojima se tražilo neko sasvim drugo rješenje – objašnjava Darko Culjak, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Ciglenica.

Postavili smo stupiće

Novom regulacijom sve bi se, kaže Culjak, trebalo vratiti na staro, a u međuvremenu će se zatražiti izrada prometne studije koja bi situaciju definirala jednom za svagda. No, to znači da ostaje problem zbog kojeg je pokrenuta i prva peticija još prije osam godina. Stubička je, naime, opasna zbog velikog broja vozila koji ulicom jure ne pazeći na pješake, a tuda prolazi mnogo školaraca. Pločnik nije uzdignut pa je načičkan nepropisno parkiranim autima, što znači da pješaci moraju hodati posred ceste. Ponovnim uspostavljanjem dvosmjernog prometa ulica opet postaje opasna.

– U međuvremenu smo na pločnik stavili stupiće pa bi to barem donekle trebalo štititi pješake – ističe Culjak.

Komentara 1

TK
Ten-kre
16:13 12.03.2020.

Vi ćete odlučitvati o tome? Stanari? Tu su uhljebi da odlučuju što je za vas najbolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije