Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oslikan zid msu

Sa 90-metarskoga nas murala sada gleda - Oko

Oko umjetnica
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/7
14.10.2015.
u 18:43

Radom oslikavanim tri tjedna afirmirana je ulična umjetnost kao legitiman dio umjetničkog stvaralaštva

Zapadni, 90-metarski zid Muzeja suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, odsad krasi mural poznate umjetnice Oko.

Rad oslikavan tri tjedna službeno je predstavljen jučer, čime je ujedno afirmirana ulična umjetnost kao legitiman dio suvremenog umjetničkog stvaralaštva.

– Ovaj mural doprinijet će i sudjelovati u otvaranju muzeja novoj publici, ali i postati vjerna ostavština. Rad umjetnice Oko rad je razumljiva jezika – poručio je Goran Blagus iz Ministarstva kulture. 
Mural kod MSU, skromno kaže sama autorica Marina Mesar, poznatija kao Oko, znatno je bolji izričaj pružen građanima od zida išaranog političkim porukama.

– Navikavamo se – tako će, sažeto, komentirati razumljivost Zagrepčana za uličnu umjetnost u odnosu na prihvaćenost kakvu ona ima u svijetu.

– Tu u Zagrebu sam ipak doma – reći će 34-godišnja autorica koja svoje radove izlaže u muzejima i galerijama Londona i New Yorka. Muzej suvremene umjetnosti već sada je s umjetnicom dogovorio novi projekt – oslikavanje skejterskih formi

Komentara 3

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
19:49 14.10.2015.

Masoni dobili još jedan od brojnih obilježja u Bandopolisu.

NE
nepoznatinetko
03:30 15.10.2015.

Svašta je umjetnost ovih dana...

PU
Pulchrum
19:02 03.11.2015.

Zaista, potpuno nekreativno, bezveze, već viđeno. Kraj toliko predivnih motiva za oslikavanje neko glupo oko, da plaši klince u kvartu? Što radi ministrica kulture, gdje je tu kultura? Što će se naučiti iz ove "slike", kako treba biti površan i živjeti u fiksacijama, izvan života i realnosti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije