Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi datum

Remetinečki rotor bit će potpuno zatvoren od 30. studenoga do 2020. godine

Radovi na rotoru u Zagrebu
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
16.10.2018.
u 13:36

Privremenom regulacijom promet će biti prebačen na izgrađene privremene prometnice

Remetinečki rotor u Zagrebu, na kojemu već nekoliko tjedana traju radovi, bit će potpuno zatvoren za sav promet od 30. studenoga ove godine do siječnja 2020. godine, doznaje N1.

Zatvaranje je ranije bilo najavljivano za početak studenog, no sada iz Grada službeno kažu da je rok pomaknut na sam kraj mjeseca.

– Uvjeti projektne dokumentacije i tehnologija građenja uvjetuju potpuno zatvaranje rotora za promet. Privremenom regulacijom promet će biti prebačen na izgrađene privremene prometnice, izvodit će se radovi izgradnje dvaju tunela u smjeru istok – zapad, rekonstrukcija i dogradnja postojećeg rotora s prilaznim prometnicama – rekao je pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić.

Privremene prometnice kojima će se voziti kada se zatvori rotor iz smjera su Karlovca prema gradu Riječkom cestom, a sa Savske ulice prema Karlovcu i Areni ići će se novom cestom koja će biti uz nasip, dok će u smjeru prema Velesajmu i od Velesajma biti nova cesta uz samu Dubrovačku aveniju. Bilić kaže da će biti izgrađen i privremeni semaforizirani prijelaz Avenije Dubrovnik za pješake i bicikliste na križanju s Ulicom Mate Parlova.

Bilić je također rekao da je za Jarunski most  ishođena lokacijska dozvola i izrađen je parcelacijski elaborat. Nakon što se riješe imovinsko-pravni poslovi, bit će pokrenuta izrada glavnog i izvedbenog projekta mosta. 

Pogledajte video o radovima na rotoru:

 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
13:53 16.10.2018.

Zatvoriti rotor u 11 mjesecu je debilizam.Počinju kiše,snijeg a radi se na iskopima.12 mjesec guzve predblagdansko vrijeme znači naj manje mjesec dana neće nitko raditi.Umjesto da su ga zatvorili u 2 mjesecu,pa idr ljetno vrijeme manje gužve i manje bi bilo zastoja ovako kad god se radi kao da se namjerno rade čepovi i zastoji.

DU
Deleted user
15:05 16.10.2018.

Koliko je radnika na gradilištu? Nema ih više od 40, a trebalo ih biti duplo više i loviti rokove dok je lijepo vrijeme. Do sada je trebalo uvesti 2 smjene i raditi od 7-21. Doći će kiša i snijeg i onda će vrijeme biti razlog kašnjenju. S pripremnim radovima je trebalo krenuti u 2 mjesecu i u ljeto kad su manje gužve zatvoriti rotor. Ali zna se zašto je to tako. Rok je kraj 2019. godine i nekoliko mjeseci kašnjenja i eto izbora. Sve to Banditos računa. Na kraju će biti fušeraja koliko hoćeš.

MA
marsovac
22:28 16.10.2018.

sitnica samo dvije godine zatvoren,...radovi 2 godine aallloooooooo????????................ha, ha, ha,...................... sta su placeni po satu,.................ha, ha, ha,.....balkanska posla..ha, ha, ha,.....balkanska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije