Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanost

Rokerska svirka za pomoć beskućnicima

tvornica beskućnici (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/6
02.02.2013.
u 08:41

Publika je tako spojila ugodno s korisnim jer je svih 50 kuna od ulaznice otišlo najpotrebnijima.

Da zabava i humanost mogu ići zajedno pokazali su sinoć Psihomodo Pop, Divlje Jagode, Aerodrom i Adastra koji su održali humanitarni koncert za pomoć beskućnicima grada Zagreba. ‘Nije svejedno’ naziv je akcije koja je u Tvornicu namamila oko tisuću Zagrepčana željnih rokerskih hitova. Publika je tako spojila ugodno s korisnim jer je svih 50 kuna od ulaznice otišlo najpotrebnijima.

- U ovom gradu ima ljudi kojima treba pomoć i hvala vam što ste podržali akciju – kazao je Jeronim Marić, idejni začetnik akcije i frontmen grupe Adastra. Posebno za ovu priliku bend je odsvirao i novoskladanu pjesmu ‘Nije svejedno’ u kojoj pozivaju sve koji mogu da pruže ruke onima u potrebi. Humanitaroj akciji odazvao se Davor Gobac koji je kazao kako svakodnevno prima pozive za humanitarnim koncertima te da mu je teško razaznati na koje bi se trebao i odazvati. - Ovo je prava stvar. Znam da će beskućnici dobiti taj novac pa se nisam dvoumio - rekao je Gobac. Osim humanitarnim koncertom, Zagrepčani su sinoć pomagali i donošenjem njima nepotrebne odjeće, obuće i higijenskih proizvoda.

- Ne idemo na koncert ali smo čuli za akciju pa smo prikupili sve što smo mogli odvojiti - istaknuo je Dario Koščević.

- Upravo su cipele, tople jakne i higijenski proizvodi beskućnicima i najpotrebniji. Trenutno imamo 138 korisnika kojima je svaka pomoć važna, a svi koji žele, u akciji do 1. travnja mogu sudjelovati i pozivom na broj telefona 060 9016 kojim daruju pet kuna - kazao je voditelj prihvatilišta u Velikoj Kosnici Zvonko Mlinar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije