Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ritam grada

Kad je riječ o radovima treći pokušaj nije sreća, nego dokaz traljavosti

Stanovnici Španskoj po treći put moraju gledati bagere
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL/Ilustracija
13.03.2018.
u 08:34

Gaf zbog kojeg je Špansko prozvano i zagrebačkom Venecijom godinama je zagorčavao život tamošnjim stanovnicima

Rijetko što je građanima toliko iritantno kao kada se radovi “sfušaju”, pa se sve mora ispočetka, a pritom se troši gradski novac, vrijeme, ali i njihovi živci. Stoga nije čudno da su stanovnici Španskog već izludjeli zbog Trga Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji, unatoč popravcima (da, više njih) nikako da prestane biti potopljen za svake veće kiše.

Još kada je trg projektiran, netko je pogriješio jer nije napravljen sustav odvodnje. Gaf zbog kojeg je Špansko prozvano i zagrebačkom Venecijom godinama je zagorčavao život tamošnjim stanovnicima koji su često svojim glavnim trgom mogli hodati samo u čizmama ili preko drvenih paleta. Za pljuskova bi cijela površina izgledala doslovno poput bazena, a voda je nerijetko znala ući i u poslovne prostore. No unatoč tome, pomoći nije bilo. Još otkako je naselje nastalo, pa sve donedavno, nitko taj problem nije ni pokušao riješiti ,zbog čega su građani s pravom bili ogorčeni. A onda su prošlog ljeta konačno stigli bageri. Druga sreća za omiljeni trg, mislili su stanovnici koji su se ponadali da će napokon dobiti sustav odvodnje kakav i zaslužuju u 21. stoljeću. No, ispalo je da se gafovi nastavljaju pa iako je ovoga puta sustav napravljen, nije baš radio kako je trebao. Blago rečeno.

“Teren nije dovoljno nagnut prema odvodnim kanalima”, “Na nekim su dijelovima kanali previsoki, pa kišnica i ne dođe do njih”, “Šahtovi uopće nisu spojeni kanalicama i slivnicima pa voda ne otječe u njihovu smjeru”... samo je dio pritužbi stanovnika čiji je trg i dalje potopljen. Lokve su, doduše, manje nego prije, ali to je slaba utjeha građanima kojima su bageri sada ponovno došli pod prozore. Treći će put možda uspjeti učiniti ono što su trebali još prvi. Treća sreća, rekli bi neki, no tužna je činjenica da kada je riječ o radovima treći pokušaj nije sreća, nego dokaz traljavosti i nesposobnosti onih koji bi trebali znati raditi svoj posao za novac koji primaju.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
19:37 13.03.2018.

To nije traljavost, nego bahato razbacivanje našim novcima. Kada se ulaže novac, dobro se pazi kakvi su majstori, brižno se ugovori tko, do kada, koliko, kako...i niti to još nije jamstvo....Da ja pozovem majstore da mi renoviraju, pa onda istoo popravljaju par puta - vjerojatno bi netko zvao ludnicu a obitelj bi tražila oduzimanje poslovne sposobnosti. S pravom.

DE
deda1234
09:05 13.03.2018.

Kod mene su kanalizaciju kopali tri puta... Napravili kontra pad... A gospoja ingineri kupili diplome..

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:01 13.03.2018.

Hm, ni jedna zemlja na svijetu ne može podnijeti ovoliki odlazak stanovništva u inozemstvo na gastarbeit i naseljavanje u gradovima. Tipovi od dva metra kupe stančić od 25 kvadrata i odmah počne kuknjava da nema drveća, jelena, zecova, sobova i ostalih živina u parkiću sa dva grma živice koju uništavanju njihova djeca, da žena u štiklama broj 49 ne može proći parkom, a da ne namoči nogice. Onda nazovimajstori zaposleni u firmama kumova i "kumova", počnu delati. A budući da nitko u Hrvatskoj ne želi raditi, uzmu par rumunja i šiptara koji ne znaju ni kako se zovu, ali su bageristi, nivelatori, šoferi bez dozvola i priča krene. Rezultat su Španska sela, Špansko Špansko i kanalizacija u podrumima na radost gradskih kućnih ljubimaca štakora, koji će virusiće vrlo rado i raspjevano prenijeti svima koji su okolo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije