Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobična intervencija

Rio pao s balkona pa zbrisao na drvo, spašavali ga 12 sati

Foto: Azil Dumovec
1/8
25.01.2021.
u 16:53

Na sve su ga načine pokušavali skinuti

Mačke imaju devet života, kaže dobro znana poslovica, a maksimirski ljubimac Rio barem je dva “ispucao” protekli vikend. Prave je muke mačak zadao svojim vlasnicima i hvatačima iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Usred noći, naime, pao je s balkona na drugom katu stambene zgrade, odnosno s desetak metara visine. A kako nesreća nikad ne dolazi sama, na tlu ga je napao pas pa je Rio u strahu i panici pobjegao na vrh stabla i zavukao se u bršljan. Vatrogasci nisu mogli pomoći jer se drvo nalazi u dvorištu zgrade kojoj ne mogu prići svojim vozilom, a vlasnici i hvatači pokušali su na sve načine oprezno spustiti mačka.

Mamljenje hranom, postavljanje daske za prolaz i mreža pokazali su se neučinkovitima, a naposljetku su uspjeli grane primaknuti teleskopskim škarama i dohvatiti ga. Tako je završila cjelonoćna intervencija koja je trajala 12 sati. Rio je zadobio manje ozljede na jednoj šapi, ali je, prema svemu sudeći, u svojoj “avanturi” dobro i prošao. Vlasnici su ga odmah utoplili i dali mu hrane, a na nju je “navalio”, kažu, kao da je na stablu bio zatočen danima. 

Ključne riječi

Komentara 1

BE
berija
17:07 25.01.2021.

Zar nitko nije imao kakvo vatreno oružje? Koliko je to sve skupa koštalo? Tko je podmirio troškove ako su vatrogasci bili izašli na teren?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije