Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt oštetio grad za 100 milijuna kuna

Renato Petek: Predao sam kaznenu prijavu DORH-u, u njoj su svi odgovorni za sljemensku žičaru

Zagreb: Renato Petek podnio kaznenu prijavu zbog izgradnje Žičare Sljeme
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
26.01.2022.
u 15:29

Nije u redu, dodao je, da su smrću gradonačelnika Milana Bandić zaustavljene sve istrage i procesi vezani uz žičaru, jer on nije bio jedini i isključivi krivac za sve.

Zastupnik u Gradskoj Skupštini iz redova SDP-a Renato Petek predao je Državnom odvjetništvu prijavu zbog sumnje u kaznena djela zlouporabe položaja i nezakonitog pogodovanja vezanih uz izgradnju sljemenske žičare. U prijavi su, kaže, navedeni svi koji su na bilo koji način bili odgovorni i sudjelovali u njenom planiranju i izgradnji.

- Poslije pet godina praćenja projekta i iščitavanja tisuća stranica dokumentacije o žičari, ispunio sam svoju građansku dužnost i predao DORH-u sve informacije i podatke  na temelju kojih vjerujem da je tijekom realizacije projekta napravljena financijska šteta za Grad Zagreb u iznosu od oko 100 milijuna kuna. Sumnjam da je štete došlo zbog počinjenja kaznenih djela - rekao je Petek. 

Nije u redu, dodao je, da su smrću gradonačelnika Milana Bandić zaustavljene sve istrage i procesi vezani uz žičaru, jer on nije bio jedini i isključivi krivac za sve. 

- Vezano uz izgradnju žičare postoji i politička odgovornost premijera Plenkovića i HDZ-a koji su godinama i kroz gradske proračune te u suradnji s pokojnim gradonačelnikom inzistirali na izgradnji žičare, a nisu adekvatno reagirali na sve informacije u medijima o mogućim nepravilnostima njene izgradnje. Predajom kaznene prijave zatvaram knjigu koja se tiče financiranja i izgradnje Žičare Sljeme. Sada ću ovaj projekt iz drugog kuta: želja mi je da se postigne održivost i funkcionalnost žičare te da izgrađena žičare bude u funkciji građana Zagreba - kazao je. 

Ključne riječi

Komentara 2

BL
Blomberg
20:38 26.01.2022.

To se valjda moze samo u Zagrebu dogoditi, jer se nezna tko pije a tko placa. Jadno je to a i sramotno, hocemo li sad cekati da sad ta zicara zardja i propadne,zar u ZG nepostoje ljudi da to rijese,, to je odprilike slika kako nam funktionira i cjela Hrvatska. Jadno i za plakati.

DU
Deleted user
16:21 26.01.2022.

Očito je da je tih 200.000.000 kuna otišlo vrlo vrlo visoko u vlast, pa se istraga stopira kao i Borg afera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije