Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena Bore Nogala

Renato Petek: Nogalo je smijenjen jer ne želi pjevati Bandiću

Boro Nogalo
Foto: Romana Kovačević Barišić
1/4
06.12.2019.
u 14:29

Zastupnik zagrebačke Gradske skupštine Renato Petek je upozorio da smjenu dr. Nogala treba gledati u kontekstu zemljišta na Sljemenu.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek (Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez) u petak je ocijenio da je smjenu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak potrebno gledati i u svjetlu zemljišta na Sljemenu jer je Boro Nogalo "očito odlučio da neće pjevati Bandiću i donositi mu torte".

"Vidimo da ukoliko je netko uspješan na svome poslu i više godina obavlja uspješno taj posao i kad dođe u priliku, kao što je doktor Nogalo sa svojom ekipom uspio osigurati 60 milijuna eura, tada dolazi u fokus određenih interesnih skupina koje bi htjele upravljati tim projektom odnosno tim velikim iznosom novca, što je najveća investicija u zdravstvu uopće u Hrvatskoj", istaknuo je Petek na konferenciji za novinare. 

Po njegovim riječima, to je jedan način gdje se može vidjeti kako na žalost funkcionira uprava Milana Bandića u Gradu Zagrebu, jer je dr. Nogalo sam rekao da ne želi biti član ni jedne stranke i ne želi slijediti bilo čije interese, a doktorica koja ga je trebala zamijeniti kao v.d. ravnateljica je odbila to mjesto jer je smatrala da će se time narušiti taj plan i sustav provedbe te velike investicije.

Petek je izjavio i kako postoji i sumnja vezana za 80.000 kvadrata u podsljemenskoj zoni koja je pod upravom bolnice Srebrnjak. 

"Na tom mjestu će biti izgrađena i uskoro puštena u promet međupostaja sljemenske žičare", rekao je Petek. Podsjetio je da je postavljao pitanja čemu se gradi ta međupostaja koja cijeli projekt izgradnje žičare poskupljuje između 35 i 45 milijuna kuna da bi se 200 metara ili nešto manje prije samoga vrha moglo sići sa žičare u šumu.  

"Hoćemo li uskoro saznati da tamo postoje planovi nekih skupina da se obnovi ta bolnica, no pitanje je u koju svrhu?", pita Petek te tvrdi da je i u tom svjetlu "potrebno gledati smjenu doktora Nogala, koji je očito odlučio da neće pjevati gospodinu Bandiću i da mu neće donositi torte, pa je zbog toga očito postao nepodoban i smijenjen je".

Petek kaže kako ćemo vidjeti i hoće li ministar zdravstva Milan Kujundžić eventualno pronaći još neke točke prema kojima je dr. Ana Stavljenić-Rukavina postupila kada je kao predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak donijela odluku o smjeni ravnatelja Nogala.

Tvrdi da je Stavljenić-Rukavina "samo produžena ruka politike jer već dugi niz godina sjedi u tom Upravnom vijeću te da do sada nisu pronađeni nikakvi problemi u postupanju ravnatelja".

Napominje i kako je jako interesantno da je Kontrolni ured Grada Zagreba dobio nalog nekoliko puta dolaziti u bolnicu Srebrnjak nakon što je potpisan ugovor od 60 milijuna eura, kako bi pronašli određene nepravilnosti

"Kontrolni ured radi po nalogu gradonačelnika i izvještaji nikada nisu dostupni javnosti nego dolaze isključivo na stol gradonačelnika Zagreba i on postupa tada prema njima", naglasio je zastupnik Petek.

Tvrdi kako se na rad Kontrolnog ureda poziva u situacijama samo kada je potrebno napraviti nešto kako bi stranka Milana Bandića vladala svakim kutkom ovoga grada i svim situacijama.

"I neće prepustiti 60 milijuna eura da se radi prema nekom projektu a da oni nad tim nemaju 'šapicu' ili postoji druga mogućnost ili je to čak i povezano, bivši sanatorij na Brestovcu gdje ćemo vidjeti što će se i kada zapravo realizirati. Tamo postoji mogućnost obnove tog objekta, no to može biti i zamotano u celofan zdravstvenog turizma. Uskoro ćemo biti pametniji", poručio je Petek.

Najavio je i da će na sjednicu Gradske skupštine 9. prosinca uputiti tri amandmana na prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2020., prvi je u iznosu od milijun i 150.000 kuna za početak rada Centra za inkluziju, drugi je od 2,5 milijuna kuna za početak gradnje Centra za autizam i Osnovne škole u Oporovcu, a treći teži pet milijuna i 435.000 kuna za nabavu osam vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.

Komentara 6

KO
Kokoiduhovi
13:00 07.12.2019.

Da dr. Nogalo nije bio uspješan, cijenjen, stručan - niti bi uspješno vodio bolnicu bez dugova, afera i politike, niti bi dobio tolika sredstva na temelju ničega. Da mafija ga tjera, jer oni već znaju kako će podijeliti i zamračitii lovu. A Stavljenić-Rukavina samo je jedna ishlapjela figura ali silno željna laskanja, tapšanja i love. Sve u svemu; ode sve u kvasinu.....

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
21:06 06.12.2019.

Hm, koliko god ne volim komunjare, ali moram reči da mi je najveći performans u gradu, prošle godine bio otvorenje sljemenske žicare, koji su organizirali ćelavi Maras i ovaj simpa lik Petek. Pa Bandit je seljačina do bola, kojem glasove daju druge seljačine, koje misle da će sve ovako ići stolječima, a na kraju će se upropastiti ovaj lijepi grad kojeg je pohlepa kozojeba u koaliciji s domaćim izdajnicima već dobro načela.

LA
lagani
21:00 06.12.2019.

IvoDivo, a kako se ponaša gradonačelnik koji zapošljava svoje ljude u holdingu i gradskoj administraciji bez natječaja i tako već dvadesetak godina, ne može se nešto graditi u zg tako velikim novcima a da on nema "kontrolu"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije