Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆEVA OBEĆANJA

Remetinec dobiva plac, Središće igralište mora još malo pričekati

Milan Bandić u obilasku četvrti
Foto: Grad Zagreb
1/3
29.07.2020.
u 14:27

Hoće li se ikad realizirati obećanja koje daje zagrebački gradonačelnik dok obilazi gradske četvrti?

Remetinec dobiva tržnicu, problem nakupljanja oborinske vode na platou kod Mamutice će se bez odlaganja riješiti, a cijelo Središće postat će zona u kojoj se neće smjeti voziti iznad 30 kilometara na sat. Osnovna škola u Brezovici, pak, dobit će dvoranu, a gradit će se ondje i dječji vrtić. Škola bi usto za koju godinu trebala niknuti i u Čulincu u Donjoj Dubravi.

Ispod tržnice parkiralište

Obećanja su to što ih je ovih dana dijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je nakon parlamentarnih izbora krenuo u hodočašće po četvrtima metropole. Dosad je obišao južni dio Trešnjevke, Podsljeme, Brezovicu, Stenjevec te obje četvrti Novoga Zagreba, zapadnu i istočnu, a u svakoj je sa suradnicima prekontrolirao radove na otvorenim gradilištima, poput energetske obnove Osnovne škole Lučko, te usput primao "želje i pozdrave" stanovnika, najavljujući brojne buduće projekte. Čelnici četvrti, pak, uvjeravaju nas da to nisu samo puste riječi, ističući da su se u nekim slučajevima stvari i pokrenule.

Tako se, primjerice, u Novom Zagrebu zapad ubrzano radi na projektiranju tržnice koja će se smjestiti u zgradi trgovine Union u Remetinečkom gaju.

– U podrumu će biti parkiralište, prizemlje zgrade rezervirano je za plac, a na katu će se nalaziti prostorije mjesnog odbora. Mi smo platili projektiranje, a dio novca za gradnju dat će Holding – kaže šef četvrti Jadranko Baturić, dodajući da su pri obilasku te na kavi nakon njega "pali" i dogovori za još neke projekte. Ide se, navodi, u potpuno preuređenje Parka Dinka Fija, a na licu mjesta riješio se i problem koji se povlači godinama, deponij zaplijenjenih automobila koji se nalazi pokraj policijske postaje u Remetincu i nagrđuje vizuru kvarta.

– Grad će osigurati prostor na Velesajmu na kojem bi se oni skladištili – objašnjava Baturić. Ipak, o kroničnim komunalnim problemima u četvrti, poput sanacije vodovodnih cijevi koje često pucaju ili kanalizacije koja muči stanovnike Botinca, odgovara, nije se raspravljalo. Stvari su se nakon Bandićeva posjeta počele rješavati i u Novom Zagrebu-istok jer su samo nekoliko dana poslije, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Milenko Arapović, stigli nalozi da se hitno odredi lokacija na kojoj će se smjestiti spomen-obilježje braniteljima iz Središća, kao i da se osmisli kako će se urediti zelena površina oko Stonske ulice. Dogovoreno je i da će djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje svaki mjesec dolaziti u Mamuticu te čistiti začepljene kanalice na kojima se nakuplja kišnica.

Studija za promet 30 km/h

Što se tiče uređenja polivalentnog igrališta za nogomet, košarku i stolni tenis u Središću te realizacije ideje da se kroz taj kvart vozi maksimalno 30 kilometara na sat, što je Bandić također obećao, s tim će se projektima, odgovara također šef četvrti, najvjerojatnije morati malo pričekati.

– U sklopu rebalansa gradske blagajne proračun četvrti srezan je za dva milijuna kuna. Tako da ne znam hoćemo li to moći izvesti ove godine. A za prometnu situaciju radi se studija – ističe Arapović. Nije pretjerano optimističan ni Milan Draženović, predsjednik Vijeća četvrti Donja Dubrava, koji kaže da će rješavanje imovinskih pitanja vezanih za parcelu na kojoj bi trebala niknuti škola u Čulincu zasigurno potrajati još godinama.

Komentara 6

KP
kradoljub.profiter
17:15 29.07.2020.

Kada će Remetinec dobiti milana bandiča?

SN
Snasasasalasa
12:18 30.07.2020.

samo Ti delaj Miki, da Ti pogled kroz resetke bude ugodniji.

DA
darko246
12:03 31.07.2020.

Tako je Zagrepčani! .... samo "pušite" obečanja, drugo ni ne zasužujete... takvih ovaca nema nigdje... beeeeeee.... i po mogućnosti, opet ostanite doma za izbore

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije