Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas prva projekcija

Remek-djela Douglasa Sirka do 3. veljače u kinu Tuškanac

Marko Lukunic/PIXSELL
27.01.2021.
u 13:55

Douglas Sirk žario je i palio hollywoodskom scenom pedesetih godina i pokušao na svjetlo pozornice staviti temu međurasnih odnosa

Njegovo se ime veže uz najveće uspješnice kinematografije, posebice u žanru melodrame. A na radost ljubitelja intrige i drame upravo su djela njemačko–američkog redatelja i vizionara Douglasa Sirka, odnosno Hansa Detlefa Siercka, na repertoaru od danas do 3. veljače u kinu Tuškanac. Od osam svojevrsnih filmskih evergreena koji su realizirani u studiju Universal led će večeras u 19 sati probiti kultno Sirkovo ostvarenje “Imitacija života”. Žario je i palio hollywoodskom scenom pedesetih godina i pokušao na svjetlo pozornice staviti temu međurasnih odnosa.

Nakon toga slijedi jedna od najpoznatijih drama svih vremena, Oscarom nagrađen film “Zapisano na vjetru”, koji se može pogledati u isto vrijeme sutra. U petak je, pak, u 19 sati na rasporedu neponovljivo emotivan film “Veličanstvena opsesija”. Valja spomenuti i remek–djelo “Sve što nebo dopušta”, koje je osvojilo gledatelje iz čitavog svijeta. Na popisu su, dakako, i hitovi poput retrospektive “Doba ljubavi i doba smrti”, romantična drama “Sve što želim” i pustolovni “Potamnjeli anđeli”, a program završava intrigantnim spektaklom “Uvijek postoji sutra”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije