Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Martinje

Rekorder u piću – vozač traktora s čak 3,58 promila

01.08.2015., Zagreb - Zbog uvjezbavanja Hrvatske vojske za predstojeci mimohod u dijelovima grada uspostavljena je posebna regulacija prometa.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL
17.11.2015.
u 10:30

Kod 66 vozača alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila veća od 1,5 promila, 15 vozača odbilo je testiranje na prisutnost alkohola dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost droga

Čak 3,58 promila alkohola u krvi izmjerila je policija 51-godišnjem vozaču traktora u ponedjeljak u 14.45 sati u Bregani. Pijani traktorist ove je godine "rekorder" u Hrvatskoj po alkoholiziranosti tijekom Martinja. Pojačanu kontrolu prometa u ovoj akciji policija je provodila od 6. do 16. studenog.

Od 6. do 16. studenog 2015., u noćnim satima na području Policijske uprave zagrebačke utvrđeno je ukupno 460 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Kod 66 vozača (14% od utvrđenih nedopuštenih koncentracija) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu bila veća od 1,5 g/kg; 15 vozača je odbilo testiranje na prisutnost alkohola dok su dva vozača odbila testiranje na prisutnost droga.

Ukupno je evidentirano 209 prometnih nesreća, od čega četiri sa smrtno stradalima, 40 sa ozlijeđenim sudionicima, u kojima je sedam sudionika teško ozlijeđeno, a 37 lakše. Ukupno je evidentirano 165 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tijekom provedbe akcije utvrđeno je 1311 prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine, 25 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava i 29 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme izrečene zabrane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije