Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muzej grada zagreba

Rekonstrukcija alkemijskog laboratorija s krokodilom

ljekarništvo (1)
Foto: Muzej grada Zagreba
1/5
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.03.2013.
u 10:26

Do 28. travnja traje zanimljiva izložba “Ja, Jacobus apothecarius” o povijesti zagrebačkog ljekarništva

Prikaz kasnosrednjovjekovnog štacuna, spomen na najstarije poznate ljekarne i njihove proizvode te njihov utjecaj na razvoj grada od četvrtka se može vidjeti u Muzeju grada Zagreba. Ja, Jacobus apothecarius naziv je izložbe o povijesti zagrebačkog ljekarništva koja će se moći razgledati do 28. travnja.

- Ljekarnici su još od srednjeg vijeka smatrani obrtnicima te se njihova imena kao i imena ostalih obrtnika nalaze već u spisima slobodnog i kraljevskoga Gradeca - rekla je Ana Torić iz Muzeja grada Zagreba te dodala kako će posjetitelji, među ostalim, moći vidjeti rekonstrukciju alkemijskog laboratorija s krokodilom, lubanjom konja i kornjačinim oklopom, stare naljepnice i ambalažu gornjogradske ljekarne K crnom orlu i rekonstrukciju barokne ljekarne sv. Marije na Dolcu.

Komentara 1

VI
Vito
08:10 05.03.2013.

Rekonstrukcija alkemijskog laboratorija s krokodilom Zar su koristili krokodila u pronalaženju kamena mudraca?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije