Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOČEKAO IH KAOS

Dramatično spašavanje Trnja: 'Razbili smo prozor, a ostali susjedi pajserom su probili vrata'

26.07.2020.
u 19:01

Domagoj i Tihomir iz trnja opisuju dramatičnu noć u kojoj su spasili naselje od otpadnih voda

Kada vrtim film, shvaćam koliko smo bili ludi. Mogli smo nastradati. U objektu ustave dočekala nas je bujica izmeta, a posvuda su bili strujni prekidači. Imali smo sreću - govori nam Trnjanin Domagoj Vorberger koji je sa susjedom Tihomirom Blagusom u noći s petka na subotu provalio u objekt ustave odvodnog kanala Kuniščak i podigao branu.

Spasili su time naselje od izmetnih voda koje su nadirale u vodoskocima te uništile veći broj kuća u ulicama Prvi trnjanski nasip i Obala trnjanskih branitelja.

- Upali smo nepripremljeni. Na sebi sam imao trenirku i kroksice. Jednu od njih odnijela je bujica - prisjeća se dramatičnih događaja naš sugovornik čija je nevjerojatna priča već dva dana tema svih gradskih razgovora. Provala u ustavu, nastavlja, postala je generacijsko nasljeđe dečki s Trnja. Prije je, kažu stariji, bilo lakše provaliti jer su vrata bila drvena. Sada su metalna, a prilikom intervencije u petak je Trnjanima pomagala i policija.

- Tihomir i ja razbili smo prozor, a ostali susjedi probijali su vrata pajserima i krampom. Policija im je to dopustila, no nas smo dvojica već bili okrenuli veliko kormilo i voda se povukla - opisuje suludu situaciju 44- godišnji glazbenik te dodaje da su policajci koji su se zatekli na mjestu događaja bezuspješno pokušavali kontaktirati Hrvatske vode.

Nakon intervencije sve do ranih jutarnjih sati čistili su oštećene kuće. Potom je u subotu oko 13 sati troje policajaca u pratnji službenika Hrvatskih voda došlo na očevid provale. Iscrpljen od neprospavane noći i frustriran zbog propusta, Tihomir ih je snimao i postavljao neugodna pitanja zbog čega mu je jedan od policajaca oteo mobitel. Tu je nastala gruba prepirka nakon koje je uhićen, objašnjava te dodaje da je najprije odveden u postaju na Kruge, a potom u pritvor na Oranicama gdje je trebao prenoćiti, no na kraju je pušten kući.

- Terete ga za remećenje javnog reda i mira te vrijeđanje službene osobe. Vjerujemo da će na prekršajnom sudu sve optužbe protiv njega pasti jer posjedujemo snimke događaja koje nam idu u korist - kaže frontmen grupe Corto kojeg ljuti šutnja nadležnih institucija.

- Samo prebacuju lopticu. Koliko sam upoznat, za ustavu su nadležne dvije službe. Hrvatske vode odgovaraju kada Sava prijeti Zagrebu, a kada se vode slijevaju u Savu, nadležna je Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačkog holdinga. Dok oni prebacuju odgovornost, mi rješavamo probleme - zaključuje te otkriva da su Tihomira kontaktirali iz Inicijative Ilica koja prikuplja sredstva za sanaciju njegove oštećene kuće.

>> VIDEO A tek se oporavljali od potresa: Poplavljena dječja klinika u Klaićevoj

Ključne riječi

Komentara 7

ND
Necijepljeni degenerik
19:05 26.07.2020.

Bravo dečki. Kad sutra nestane struje pitajte istu babu na koji se stup treba popeti i koje kablove prespojiti.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
14:33 27.07.2020.

Smogovci spašavaju kvart.

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
20:08 26.07.2020.

Jurišali su kroz trnje da bi spasili Trnje! Mjesni odbor Trnje morao bi pod vrlo žrurno pronaći lokaciju za podizanje spomenika......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije