Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezanje troškova

Ravnatelj Svetog Duha: Višak je 200 zaposlenih

prosvjed sveti duh
Igor Kralj/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
24.03.2011.
u 23:07

Donedavno najveći gubitaš među bolnicama zadnjih je mjeseci u plusu; na tužbama, smeću i telefoniranju uštedjeli su oko milijun i pol kuna

Uprava KB Sveti Duh provodi niz mjera kako bi stabilizirala rad, a uskoro će morati riješiti i problem 200-tinjak zaposlenih. Kako tvrdi ravnatelj dr. Miran Martinac, bivša uprava na čelu s dr. Mladenom Bušićem te je ljude neplanski zaposlila. Među “viškom” nema liječnika i sestara, a najviše je pomoćnih djelatnika i tehničara.

Nabavljena nova oprema

Ovaj donedavno najveći gubitaš među zagrebačkim bolnicama, u posljednjih nekoliko mjeseci posluje čak 5,5 milijuna u pozitivi.

– Neće biti otkaza, no reorganizacija je nužna jer u EU bolnica mora ući sa 2,1 do 2,4 zaposlenika po postelji, a sada ih imamo 2,8 – objasnio je i dodao da problem bolnica planira riješiti tako da će dijelu djelatnika biti ponuđen odlazak u mirovinu i otpremnine.

A uštede u svakodnevnom poslovanju već su provedene, pa je samo na tužbama, smeću i telefonima bolnica uštedjela oko 1,5 milijuna kuna.

– Nagodbama smo riješili sve slučajeve u kojima je pravno procijenjeno da gubimo spor, a uštedjeli smo i na telefoniji, te odvozu otpada koji se više ne plaća po kilogramu već volumenski nakon prešanja – otkrio je dr. Martinac i dodao da je kako bi se zadržala kvaliteta usluge pacijentu nabavljeno tri nova ultrazvuka, gastroskop i kolonoskop.

Iako je uprava, ističe dr. Martinac, stabilizacijom poslovanja uspjela vratiti i 10-ak milijuna kuna starih dugova, bolnici je veliki kamen oko vrata činjenica da im Grad kako osnivač prema odluci iz 2008. još uvijek nije isplatio 31 milijun kuna.

– Dodatni problem je i što nam je HZZO posljednja dva mjeseca na ime izvantjelesne oplodnje (IVF), skupih lijekova i dopunskog osiguranja umjesto uobičajenih 3,5 milijuna mjesečno isplatio svega 2,7 milijuna, pa se njihov ukupan dug prema bolnici popeo na 17,5 milijuna, a riječ je o poslu koji je već odrađen – naglasio je dr. Martinac.

Nova zgrada bolnice

Do kraja godine, otkriva ravnatelj, biti će gotova i dokumentacija za gradnju garaže i nove zgrade dnevne bolnice koja će bitno pridonijeti smanjenju troškova liječenja – otkrio je. Dodao je i da će projekt, bez opreme, stajati oko 120 milijuna kuna, a bolnica se nada realizirati ga kroz javno privatno partnerstvo za koje će raspisati međunarodni natječaj za iskazivanje interesa.

– Očekujemo bar tri inozemne ponude – objasnio je.

 

Ključne riječi

Komentara 2

ES
esmeron
20:28 29.03.2011.

Govno od ravnatelja.

OB
-obrisani-
05:22 30.03.2011.

Ajde,ajde ljenčine čuvati ovce Vaša Jadranka ovih dana upošljava 350 000 ovčara Dobro došli svi Jadranka Kosor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije