Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijave do 23. travnja

Raspisan poziv za dodjelu nagrade "Luka Ritz - Nasilje nije hrabrost"

Zagreb: Nagrada Luka Ritz dodijeljena Lei Zelić i Mihaelu Kuzmičiću
Patrik Macek/PIXSELL
08.03.2021.
u 12:27

agrada Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost dodjeljuje se svake godine učenicima koji su svojim djelovanjem iznimno pridonijeli afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima.

Oni šire toleranciju, ljubav i prihvaćanje, i znaju da nasilje nije hrabrost. Rade s drugim učenicima, pomažu gdje treba i svojim ponašanjem su uzor kako se s poštovanjem odnositi prema drugima. Mladi su to koji su proteklih godina dobivali nagradu "Luka Ritz" u sjećanje na prerano izgubljenog mladića, a upravo je raspisan poziv za podnošenje prijedloga za nove kandidate.  Prijedlog, odnosno kandidaturu za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost mogu podnijeti osnovne i srednje škole u Gradu Zagrebu i to do 23. travnja, a kriteriji za njeo dobivanje su sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima ili projektima prevencije odnosno suzbijanja nasilja,  doprinos afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju među učenicima u školi i lokalnoj zajednici, suzbijanje nasilja, uzajamno pomaganje te pružanje pomoći mladima u školi i lokalnoj zajednici, a posebno pružanje pomoći žrtvama nasilja, ugled kandidata kao uzornog prijatelja i vrijednog učenika i njegovo uzorno vladanje. 


 Nagrada Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost dodjeljuje se svake godine za prethodnu školsku godinu jednom učeniku od 5. do 8. razreda osnovne škole u Gradu Zagrebu te jednom učeniku od 1. do 4. razreda srednje škole u Gradu Zagrebu koji je svojim djelovanjem iznimno pridonio afirmaciji ljudskih prava, toleranciji i međusobnom poštovanju, a posebno suzbijanju nasilja među mladima. Dokumente kandidatura treba sadržavati te kako ju poslati možete provjeriti na web stranici Gradske skupštine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije