Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠ Jure Kaštelana

Raspisan natječaj za rekonstrukciju škole na Savici. Roditelji zadovoljni, ali...

Tomislav Miletic/PIXSELL
27.04.2021.
u 12:16

Projekt je vrijedan 96 milijuna kuna. Pratimo pozorno, ali smirit ćemo se tek kad vidimo lopate i bagere, kažu roditelji

Već na prvi pogled može se vidjeti da je objekt dotrajao, a zbog azbestnog krova i narušene statike desetljećima je “zreo” za temeljitu rekonstrukciju. No učenici Osnovne škole Jure Kaštelana na Savici godinama nastavu pohađaju u zgradi koja je, uvjereni su roditelji, za to nepogodna. Udružili su se zato u inicijativu, pokrenuli, a zatim i predali peticiju, sve s ciljem da se konačno počne s više godina obećavanim projektom obnove.

I dobre vijesti ovih dana stižu za članove inicijative jer je raspisan natječaj kojim se traže izvođači radova upravo za projekt rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole Jure Kaštelana. Projekt je vrijedan 96 milijuna kuna bez PDV-a, a u dokumentaciji se saznaje kakvi će se radovi obaviti. Tako će se, piše, postojeća jednodijelna sportska dvorana zadržati, kao i jugoistočno krilo zgrade koje će se temeljito rekonstruirati, a objekt će se povrh toga nadograditi.

– Preostali dijelovi postojeće građevine uklanjaju se i dograđuju se ulazni hol s prostorom za više namjena, blagovaonicom, knjižnicom i administrativnim sadržajima na katu, dva nova učionička krila visine dviju nadzemnih etaža, gospodarski trakt visine prizemlja u sjevernom istočnom dijelu parcele, nova dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima u zapadnom dijelu parcele, a uz postojeću projektirane su nove svlačionice na mjestu sadašnjih – piše u arhitektonskom projektu. Roditelji su, kažu, zadovoljni tim korakom naprijed u borbi za novu školu, premda su istovremeno, ističu, i oprezni.

– Pratimo pozorno, ali smirit ćemo se tek kad vidimo lopate i bagere – rekla je Ivana Gabela Šurina, jedna od majki učenika Osnovne škole Jure Kaštelana na Savici. •

Komentara 2

ME
MediciKM
07:54 28.04.2021.

Bravo za uporne roditelje. No, zanimao bi me razvoj situacije da ove godine nisu izbori.

BR
Branko2
07:14 28.04.2021.

Ta škola se trebala obnoviti još dok sam ja išao u tu školu. Bivša "25.maj". Ne znam jel su još one azbesne ploče na krovu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije