Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenula prva faza

Radovi na tunelu Grič “teški” su 1,35 milijuna kuna, trajat će dva mjeseca

18.04.2016., Zagreb -  Tunel Gric, skloniste izmedju Radiceve i Mesnicke ulice, koji ce nakon zavrsetka radova postati turisticka atrakcija u kojem ce se odrzavati razliciti kulturni programi.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
18.04.2016.
u 21:00

Druga faza obuhvatit će radove na izlazu prema Gornjem gradu. Postoje dva rješenja, izlaz na Gradecu ili Vranyczanyevoj poljani

Počeli su danas radovi na tunelu Grič koji spaja Radićevu i Mesničku ulicu, a kad budu gotovi, ovaj podzemni hodnik u kojemu će se održavati različiti kulturni programi trebao bi postati turistička atrakcija.

Radovi će se odvijati u nekoliko faza, kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić, a prva je na redu sanacija tunela.

– Druga faza obuhvatit će radove na izlazu prema Gornjem gradu. Postoje dva rješenja, izlaz na Gradecu ili Vranyczanyevoj poljani, a nakon konzultacija sa strukom odabrat ćemo najbolje – rekao je Bandić. Treća faza odnosi se na obogaćenu turističku ponudu, no gradonačelnik nije želio specificirati o čemu se radi. Već se pisalo o Muzeju osjeta, koji bi se ondje mogao smjestiti. U njemu bi se, između ostalog, s pomoću ekrana, projekcija i holograma stvorili prostori za predstavljanje sadržaja iz zagrebačke povijesti, a za taj su projekt aplicirali na fondove EU.

Radovi na tunelu trajat će 60 dana, a ukupna je vrijednost investicije 1,35 milijuna kuna. Prema povijesnim matricama izradit će se i replika ulaznih vrata u tunel, koji je projektiran i građen tijekom Drugog svjetskog rata, a za Domovinskog rata bio je sklonište.

Komentara 8

MI
MikiPrdekana
14:27 19.04.2016.

Ti si sigurno Bandićev glasač?! Upravo suprotno, u gradu se ništa ozbiljno ne radi već godinama, u tome i je problem, Grad sa prračunm od 7 milijardi kuna bi trebao biti veliko gradilište svake godine, a ne ovako da see radi par malih stvari.

Avatar softmoby
softmoby
06:13 19.04.2016.

gle početka članka ... "Počeli su danas radovi" ... pa valjda, Danas su počeli radovi ... Petra, a da ti malo odeš ponoviti gradivo, ne bi ti škodilo

DU
Deleted user
07:58 19.04.2016.

Dobro ljudi, novci se rasipaju kao ludi, grad nam je raskopan . zar su uskoro izbori za gradonačelnika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije