Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sanacija SC-a

Radovi na Savi i kampusu Borongaj pod krim-istragom

studentski centar (1)
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
17.07.2013.
u 13:16

Grad nije riješio imovinske odnose na kampusu zbog čega stoje radovi

U pet mjeseci sanacijska uprava Studentskog centra na čelu s Pejom Pavlovićem riješila je oko 70 milijuna od ukupnih 121 milijun kuna duga nagomilanog od 2004. 

Rade na samoodrživosti 

– Dogovor smo postigli nakon pregovora s vjerovnicima uz pomoć MZOS-a i Ministarstva financija. Vjerovnici su otpisali 8 milijuna kuna kamata, a 34 milijuna kuna duga faktoring-kućama smanjili smo na 10,6 milijuna što planiramo riješiti do kraja godine. Riješili smo i problem neisplate poreza i doprinosa plaća radnika SC-a koji iznose gotovo 10 milijuna kuna – rekao je Pavlović.

Dugove s dobavljačima država će riješiti “prebijanjem” PDV-a. Sanacijska uprava radi i na izradi plana samoodrživosti SC-a, koji ovisi o korekciji cijena prehrane. Tako će ukupna cijena obroka odsad biti 22,60 kuna, a ne trenutačnih 16,70 kuna. Konkretno, to znači da će student po novom za obrok plaćati 5,90 kuna, a dosad je cijena bila 4,40 kuna. Cijene obroka odsad će se usklađivati s promjenama na tržištu, i to jednom godišnje. 

Cijene smještaja neće se mijenjati sve dok se ne obnove domovi. I za to se priprema prijedlog koji će se uputiti Ministarstvu, a uključuje ulaganje od 240 milijuna kuna jer domove do 2015. treba pripremiti za sportsku Univerzijadu. Tek tada, tvrdi Pavlović, od studenata će se moći tražiti veća participacija u smještaju.

Dugovi SC-a nastali su i zbog investicija. 

– Za dva paviljona na Savi izvantroškovnički radovi bili su 11,8 milijuna kuna, koje je SC platio novcem iz servisa. Drugi je uređenje restorana na kampusu Borongaj čija je procjena bila 6 milijuna, a nakon izbora narasla je na 26 milijuna kuna. Restoran je u međuvremenu zatvoren da bi se završio. Te investicije trenutačno istražuje kriminalistička policija – kaže Pavlović.

Kad će izvršiti obvezu? 

Dodao je i da radovi na kampusu Borongaj stoje zbog neriješenih zemljišnoknjižnih odnosa već šest godina, a obvezu da se to čim prije riješi preuzeo je na sebe Grad Zagreb.

>>Sanacija SC-a uz nove cijene hrane i smještaja

>>Zeleno svjetlo za kampus Borongaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije