Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVAČKI CENTAR

Radiochirurgiju Zagreb posjetili su vodeći ruski liječnici za rak

Foto: Radiochirurgia
1/2
22.02.2019.
u 15:41

Poliklinika je s ruskim kolegama potpisala sporazum o budućoj suradnji

Liječnici Radiochirurgije Zagreb jučer su u popodnevnim satima ugostili izaslanstvo ruskih liječnika koje je predvodio akademik Andrey D. Kaprin, vodeći ruski onkolog i generalni direktor Nacionalnog medicinskog radiološkog centra Ministarstva zdravstva Ruske Federacije. Temeljno područje rada ovog ruskog Centra je istraživanje i liječenje svih vrsta onkoloških bolesti te obavljanje ambulantnih polikliničkih zahvata uz korištenje vrhunske medicinske opreme i najnovijih tehnologija.

“Dobar glas o rezultatima Radiochirurgije Zagreb nadaleko se pročuo i zato smo došli kako bismo se iz prve ruke uvjerili u stručnost i sposobnost ove poliklinike. Naša je zadaća upoznati se s najboljim što svijet ima za ponuditi u smislu borbe protiv karcinoma, od Japana na istoku do Amerike na zapadu”, rekao je dr. Kaprin. Čelnici Radiochirurgije Zagreb i Nacionalnog medicinskog radiološkog centra iz Moskve potpisali su tom prigodom Sporazum o suradnji kojom se znanja i iskustva poliklinike uvrštavaju u međunarodnu razmjenu na području Rusije i Japana.

“Iznimna nam je čast pa i priznanje što je naš rad prepoznala najstarija europska onkološka institucija koja je iskazala namjeru da naše iskustvo i stručnost iskoristi u vlastitom istraživanju i razvoju u borbi protiv karcinoma. Nama će također biti korisno dobiti pristup i uvid njihovoj velikoj bazi znanja, a u konačnici za dobrobit naših pacijenata”, izjavio je ravnatelj poliklinike iz Sv. Nedelje, prof. dr. sc. Dragan Schwarz. Radiochirurgia Zagreb trenutno je najnaprednija onkološka poliklinika na području jugoistočne Europe, a tim stručnjaka poliklinike do sada je obavio zahvate od kojih su neki po prvi put izvedeni na području Hrvatske poput radiokirurške operacije gušterače, prostate i operacije više od 10 metastaza na plućima.

Poliklinika je okupila vrhunske domaće i strane kirurge, onkologe, radiologe, radiofizičare i ostale stručnjake, a velika pomoć timu je i posebni znanstveni savjetnik poliklinike i jedan od vodećih svjetskih radiokirurških fizičara prof. dr. Andreas Mack sa sveučilišta u Zürichu.

>>Konferencija povodom Mjeseca borbe protiv raka pluća

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije