Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Solidarnost

Radio je 35 godina, a mirovinom ne može kupiti ni hranu

socijalni ducan u Zagrebu
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
11.03.2015.
u 09:00

Otvoren socijalni dućan na adresi Siget 18a, razgovarali smo s građanima koji će ondje dobivati besplatnu hranu i potrepštine

Slavko Žebić radio je 35 godina. U mirovini je, ali svoje dane sada ne provodi uživajući u onome za što je radio pola svog života. Umjesto toga, razmišlja što će jesti te kako će platiti račune.

– Sve što se drugima čini najjeftinije, meni je preskupo. Mirovina je premala i svaka pomoć dobro dođe – rekao je Slavko Žebić.

Javljanje na Novoj cesti

Upravo je taj umirovljenik jedan od prvih deset korisnika koji su svoje pakete hrane dobili jučer u socijalnom dućanu otvorenom na adresi Siget 18a. Dvaput tjedno u prostorijama Crvenog križa Grada Zagreba osnovne potrepštine dijelit će se onima koji nisu uključeni ni u jedan oblik pomoći Grada.

Sigurna sam da će ovamo dolaziti na tisuće korisnika. Ali pomoć će ići zaista samo onima kojima je najpotrebnija, kako se socijalni dućan ne bi zlorabio

Višnja Fortuna

Pročelnica ureda za socijalnu zaštitu

– Sigurna sam da će ovamo dolaziti na tisuće korisnika. Ali pomoć će ići zaista samo onima kojima je najpotrebnija, kako se socijalni dućan ne bi zlorabio. Po potrepštine moći će doći oni kojima će Grad izdati za to svojevrsnu uputnicu, a za nju se zasad mogu javiti u naš Sektor za socijalnu zaštitu na Novoj cesti 1 – rekla je pročelnica Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna. Za svoj paket riže, konzervi, brašna, ulja, griza te ostalih potrepština javila se već i Jasminka Pandžić.

Na rubu egzistencije

Zbog bolesti ne može raditi, a 800 kuna socijalne pomoći nije ni blizu dovoljno da plati mjesečne troškove stana i režija koji se penju i do 2000 kuna. – Stalno sam u dugovima i u većini slučajeva uopće ne znam kako dalje. Ovaj paket puno mi znači – kratko je rekla Jasminka Pandžić. Socijalni dućan, projekt Crvenog križa, Caritasa i Grada, jučer je otvorila dogradonačelnica Sandra Švaljek, koja je istaknula kako je velik broj Zagrepčana danas na rubu egzistencije.

Za one koji ne primaju nikakvu pomoć od Grada otvoren socijalni dućan

Komentara 13

IC
Icek53
10:04 11.03.2015.

Rojs je rekao tko je jamio je jamio.Novca za mirovine sve manje i na nekima se mora lomit.35

Avatar desnicarsko_smece
desnicarsko_smece
09:39 11.03.2015.

Eto kako se brine za stanovnike države! A ne kao u ex. Jugoslaviji gdje toga nije bilo. Oh, pa možda nije bilo potrebe za time jer je država postojala i funkcionirala? Možda zato jer su lopovi, kriminalci i članovi zločinačkih organizacija bili pozatvarani, umjesto da se bave politikom i kroje politiku i sustavno uništavaju državu?!

RM
rmd3
13:21 11.03.2015.

di je Banderas da kuha grah,aa u Remetincu dobijo je bolju ponudu haha.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije