Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božena Matijević

Putnik plaća voznu kartu za javni prijevoz, a ne za ”pokretnu saunu”

ZET
Sanjin Strukic/Pixsell
14.06.2018.
u 14:02

Jučer u 8.30 na stanici u Vlaškoj na displeju je stajalo vrijeme dolaska tramvaja u – 22.57.

Što god da odluče, gradom se kretati u automobilu ili koristiti javni prijevoz, građani i građanke Zagreba imaju i te kakvih razloga za ljutnju. Ma što ljutnju?! Bijes. Jučer ih je tako dočekala vijest da Grad i Zagrebački holding predlažu skorašnje povišenje cijena parkinga. I to drastično povišenje. Čovjek bi se pitao – shvaćaju li ti tamo neki koji donose takve odluke – gdje žive i kako se u nas živi. Ukratko, boli njih briga za nas.

Da, baš tako. Jer da imalo mare za one od kojih žive onda bi nam, ako ništa drugo, omogućili da se barem u javnom prijevozu vozimo kao ljudi. Jer unatoč tome što gradom prometuju novi autobusi i tramvaji, koji imaju ugrađene klima-uređaje, uđete li u mnoge od njih – prisjest će vam. Od paklene vrućine. Bilo da ste u polupraznom tramvaju ili, što je još gore, u onom posve krcatom, vrućina i sparina znaju biti tako nepodnošljive i neizdržive da od muke i bojazni da ne izgubite svijest čak niste u stanju do kraja iskoristiti kupljenu kartu za vožnju u trajanju od pola sata.

Tražeći spas, izlazite prije vremena van i nastavljate pješice, ma koliko god i to bilo teško podnošljivo. Naprosto, ni putnici ni vozači autobusa i tramvaja ne zaslužuju takve neljudske uvjete prijevoza i rada. Pa razmišlja li itko da vozačima u takvim situacijama usred vožnje može pozliti. A gdje smo onda?! Tko će onda biti kriv za eventualnu nesreću, sudar ili nešto treće, što može imati kobne posljedice. Kada kupite voznu kartu i uđete u tako pakleno pregrijan tramvaj u kojem se svi, pa i vi, cijedite od znoja, logično se zapitati i to – trebate li tu kartu za vožnju uopće “cvikati”. Kao odgovor, predložila bih – ne.

I nije to sve. Proteklih dana nismo se mogli osloniti ni na ZET-ove ulične displeje s kojih bi se trebalo doznati za koliko minuta stiže tramvaj koji trebate. Evo, prekjučer oko 17 sati na Trgu bana Jelačića na displeju je stajalo da tramvaji dolaze u 23.10. A jučer ujutro u 8.30 na stanici u Vlaškoj na displeju se kočilo vrijeme dolaska tramvaja u 22.57.

ZET
1/6
Ključne riječi

Komentara 15

AI
airbender
16:58 14.06.2018.

s obzirom kakvi šabani voze tramvaje/autobuse po zagrebu, ne bih se čudio da pola njih niti ne zna da imaju klima uređaj u tramu/busu, nego eto uff vruće je pa ću si malo odškrinuti prozor u kabini...

Avatar Cohen
Cohen
20:01 14.06.2018.

Stari tip tramvaja se ne računa, pa tko ih može izbjeći, bolje da to čini. No za novi tip tramvaja i autobuse nema opravdanja da klima uređaj bude neispravan, a događa se, kao prihvatljivo stanje. Nekidan u autobusu 221 nije radio klima uređaj, pa je na Glavnom kolodvoru valjalo prelaziti u 220. Karte su sada značajno diversificirali po cijenama, ZET će zaraditi, pa nema opravdanja da se klima uređaji ne održavaju u ispravnom stanju.

VI
Vito
07:59 15.06.2018.

"Nije to ništa" __ Da biste postavili "rampu" za osobe u kolicima pred svoju zgradu, MORATE MOLITI odobrenje od "gradonačelnika" i to platiti zbog korištenja javnog prostora grada Zagreba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije