Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Putnici na dvije stanice u otoku čekaju kad će im ZET ili Grad sagraditi nadstrešnice

ZET 268
Ana Škiljić Ravenšćak
04.07.2018. u 16:01

Uvriježeno je da se na svakoj autobusnoj stanici nalazi natkriveno stajalište koje služi da se putnici, dok čekaju autobus, sklone od sunca, kiše, vjetra, a ako se čekanje odulji, malo i prisjednu. E sad, na potezu linije 268 nalaze se dvije, inače jako frekventne autobusne stanice koje takvih natkrivenih stajališta, na žalost, nemaju.

O mukama s neredovitom vožnjom te pojedinim prgavim, bezobraznim, a ponekad i nepristojnim vozačima na ZET-ovoj autobusnoj liniji 268 za Veliku Goricu već smo toliko puta pisali pa ćemo ovaj put napraviti mali - predah. Možda to upali. No, ostat ćemo i dalje na potezu te linije kako bismo odgovorne u ZET-u upozorili na još jedan detalj, bitan za putnike.

Uvriježeno je da se na svakoj autobusnoj stanici nalazi natkriveno stajalište koje služi da se putnici, dok čekaju autobus, sklone od sunca, kiše, vjetra, a ako se čekanje odulji, malo i prisjednu. E sad, na potezu linije 268 nalaze se dvije, inače jako frekventne autobusne stanice koje takvih natkrivenih stajališta, na žalost, nemaju.

Riječ je o stanicama Otok, u oba smjera (kod Petrola i kod Lidla). Kako se te dvije stanice nalaze na brisanom prostoru pa uz, i oko njih, nema nijednog stabla, ni bilo kakvog zaklona, to se čekanje autobusa na njima gotovo svaki dan pretvara u pravu patnju. U vrijeme paklenih ljetnih vrućina putnici su prisiljeni 15-20, često i 30, a dogodi se i 50 minuta, stajati na pripeci strepeći da će do dolaska autobusa dobiti opekline i sunčanicu.

Kada pljušti kiša praćena jakim vjetrom, ni kišobrani nisu od pomoći. Zimi, pak, ako pada snijeg, a kišobrana baš nemaju pri ruci, putnici se na te dvije stanice polako pretvaraju u cupkajuće promrzle snjegoviće. Sve bi te patnje uzrokovane vremenskim nepogodama te sve ćudljivijim vremenskim ekstremima, u trenucima čekanja javnog prijevoza riješile dvije obične stajališne nadstrešnice. Ako novca ima za fontane i zastave (koje, da ironija bude veća, baš putnici linije 268 svaki dan vide, mnogi i dvaput), onda tražimo i dvije prijeko potrebne nadstrešnice.

Da cijela stvar bude još tragikomičnija, već godinama dvije takve nadstrešnice posve beskorisno i besmisleno stoje na stanicama ispred golemih livada na kojima vozači linije 268 uopće ne staju jer tamo nitko od putnika nikada niti izlazi niti ulazi.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
16:39 04.07.2018.

To su stajališta pored zgrade VL-a. Zato i cendrate. Da ste se malo raspitali prije cendranja doznali bi da nema prostora za postavljanje nadstrešnica sa bočnim staklenim panelima jer je zemljište Petrolovo (smjer VG) i prema GLK od vlasnika autootpada a stajališni peroni su preuski tako da i dalje novinari VL-a kmeee

Avatar Grunf
Grunf
16:23 04.07.2018.

😂😂😂 samo vi čekajte i glasajte za bana Ditića

PR
prigorje
13:49 09.07.2018.

Stajališne nadstrešnice na autobusnim i tramvajskim stajalištima u gradu Zagrebu ne štite putnike od sunca jer su genijalci naručili nadstrešnice s krovom od prozirnog pleksiglasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije