Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klizište

Pukla potporna građa - propadaju kuće na Sv. Duhu

klizište
Foto: PIXSELL
1/3
27.08.2011.
u 00:39

Jedna je kuća Danice Herak kliznula nekoliko centimetara, a kod druge su se pojavile duboke pukotine u zidovima

- Kuća mi je počela pucati još u šestom mjesecu. Prošli smo tjedan htjeli renovirati sve, a dok smo se predomišljali što ćemo, dogodio se glavni udar. Još uvijek sam pod šokom. Ne znam što dalje - ispričala je Danica Herak koja je doživjela kako joj kuća u ulici Sokolovac na Sv. Duhu propada u zemlju, pločice i zidovi pucaju. Naime, u srijedu, negdje oko 18 sati, dvije od četiri obiteljske kuće na zemljištu Herakovih teško su oštećene nakon što je na obližnjem gradilištu puknula potporna građa.

Teška oštećenja

Jedna je kliznula nekoliko centimetara prema rubu gradilišta, a kod druge su se pojavile duboke pukotine u zidovima. U vrtu je nastao rasjed duljine 50, a dubine tri metra. Za onu Danice Herak u kojoj su svi zidovi popucali, građevinska inspekcija kao i predstavnici Ministarstva graditeljstva i Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama ocijenili su da više nije sigurna.

- Radnici su prali strojeve na obližnjem gradilištu i krenulo je klizište. Ljudima smo ponudili privremeni smještaj ako im bude trebao. Najprije sam mislio da se šale jer je suho vrijeme, kiša nije padala - kazao je Pavle Kalinić, pročelnik spomenutog gradskog Ureda.

“Sve rađeno po projektu”

Nadomak zemljištu koje je u obiteljskom vlasništvu već 270 godina niknut će stambeni kompleks.

- Neka zaustave gradnju i neka najprije obnove sve što su uništili - rekao je Dubravko Herak.

Iako su sve nadležne institucije koje su odmah nakon dojave izašle na teren utvrdile kako je klizište nastalo zbog radova na stambenom kompleksu, od strane izvođača dolaze samo šture informacije.

- Sve je rađeno po projektu i sada su u tijeku radovi sanacije. Detalje ćete saznati kada dobijete službeno priopćenje - rekla je Rajka Vidović iz Zagreb Montaže, tvrtke koja izvodi radove. Herakovi kažu kako će o tužbi tek razmišljati nakon razgovora s investitorom.

Komentara 13

MA
Machak
08:57 27.08.2011.

Ista priča kao sa Kupskom samo u manjem obujmu. A kad vidimo kako su građani tamo prošli onda jasno vidimo i koga u Hrvatskoj štiti pravosudni mehanizam.

SA
Savjest
07:57 27.08.2011.

Obeštećenje su u praksi dobivali samo oni susjedi za koje se osobno založio gradonačelnik Bandić. Stoga gđi mogu preporučiti samo da pokuša zatražiti pomoć od njega, a neka napusti svaku nadu da će pravdu izboriti na sudu («Lasciate ogni speranza voi ch\'entrate!» natpis je na ulazu u Danteov «Pakao»).

FE
Felicijen
16:12 27.08.2011.

A oni se još spremaju takve amaterske građevinske bedastoće i ozakoniti. Samo da dođu do novaca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije