Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD TIKA-E

Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu predana vrijedna donacija

Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu predana vrijedna donacija Turske Agencije za suradnju i koordinaciju
Foto: Pučka kuhinja
1/9
21.05.2020.
u 18:53

Paketi humanitarne pomoći odmah su podijeljeni korisnicima Pučke kuhinje.

Sto paketa prehrambenih proizvoda za najpotrebitije Turska Agencija za suradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Caritasu župe sv. Antuna Padovanskoga, odnosno pučkoj kuhinji.

Donaciju je uručio Haşim Koç, koordinator-ataše zagrebačkog ureda TIKA-e pri Veleposlanstvu Turske u Zagrebu. Turski ataše napomenuo je kako je donacija koja se raspodjeljuje u Hrvatskoj ukupno vrijedna 50.000 eura, a dio je već isporučen za područje Vukovarsko-srijemske županije, Maljevcu, Gospiću i Šibeniku. TIKA, inače, već godinama djeluje i na području Hrvatske, a ukupno je podijeljeno 1100 paketa, odnosno 19 tona prehrambenih Podravkinih proizvoda.

- Ova je humanitarna akcija organizirana u povodu predstojećih Ramazana i Bajrama, koji su blagdani darivanja, što je mali dar Turske i TIKA-e. Naša agencija surađuje sa 60 zemalja u cijelom svijetu, a posebno mi je drago da surađujemo s Crvenim križem, humanitarnim udrugama i po prvi put s vašom župom i pučkom kuhinjom – rekao je Koç.

Posebno se osvrnuo na djelovanje pučke kuhinje u koja je kako je rekao učinila puno dobra osobito u vrijeme epidemije i čiji se rad daleko prepoznaje i vrednuje.

- Od samih početaka, prije 25 godina pučka kuhinja vodila se logikom pomaganja ljudima u potrebi, naše cjelokupno djelovanje usmjereno je prvenstveno na čovjeka u potrebi, pri tome nikada nismo gledali vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost kao kriterij za pomaganje nego u svakom čovjeku vidimo brata koji je u potrebi – istaknuo je fra Vladimir Vidović.

Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu predana vrijedna donacija Turske Agencije za suradnju i koordinaciju
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije