Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ČETVRTAK

Prvo komorno operno kazalište donosi Mozartov Rekvijem u dosad neviđenom izdanju

Osijek: Koncert klasične glazbe Gudačkog orkestra Opere HNK
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/2
07.09.2021.
u 17:00

Izvedba je komornijeg sastava i samim time drugačije nego što se danas često izvodi, ali kao takva je upravo bliža uvjetima i situaciji oko nas - kazao je dirigent Darijan Ivezić.

Opera b.b., prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj, u četvrtak s početkom u 20 sati izvest će Rekvijem W.A. Mozarta u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na zagrebačkom Jordanovcu.           

Mozartovo remek-djelo pod ravnanjem Darijana Ivezića, mladog hrvatskog dirigenta s minhenskom adresom, izvest će sopranistica Marija Kuhar Šoša, mezzosporanistica Nikolina Virgej Pintar, tenor Josip Čajko, bas Siniša Štork uz Komorni zbor Opere bb i Orkestar mladih glazbenika. 

- Velika je čast prvi put spremiti Mozartov Rekvijem. Suradnja s ansamblima je divna, mladi glazbenici Muzičke akademije okupljeni u organizaciju Orkestar mladih glazbenika su sjajni, brzi i iznimno muzikalni. Zbor je pun sjajne energije i potencijala, kako zvukovnog, tako i emotivnog dok su solisti redom vrhunski hrvatski operni i koncertni pjevači, a posebnost je i sopranistica koja je rodom upravo iz Istre. Izvedba je komornijeg sastava i samim time drugačije nego što se danas često izvodi, ali kao takva je upravo bliža uvjetima i situaciji oko nas - kazao je dirigent Darijan Ivezić.

 

Organizator koncerta je festival Rovinj Art & More, uz suorganizaciju Centra za kulturu i informacije Maksimir. Ulaz je slobodan, a nakon Zagreba, Opera bb će Rekvijem izvesti i u Rovinju, 11. rujna u crkvi sv. Eufemije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije