Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na Labuđem otoku

Prvi ovogodišnji koncert u Divljem srcu grada: Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije

Foto: ZOO
1/2
30.03.2021.
u 14:39

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije čine Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš.

Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije nastupit će na Labuđem otoku sutra u 14 sati. Time se otvara ovogodišnja sezona koncerata Zagrebačke filharmonije u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Labuđi otok i prošle je godine ugostio ciklus koncerata Zagrebačke filharmonije. Filharmonija je tada matičnu koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog zamijenila pozornicama pod vedrim nebom te poručila kako Zagrepčane od glazbe neće razdvojiti ni razorni potresi ni pandemija novog koronavirusa. Ljudi koji su koncerte pratili iz Zoološkog vrta te parka Maksimir, pokazali su koliko im je glazba važna.

Zbog toga će Zagrebačka filharmonija i idućih mjeseci nastupati na Labuđem otoku, a datumi koncerata bit će objavljeni na internetskoj stranici Zoološkog vrta. Sutra će Maksimirom odjeknuti zvuci trombona. Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije čine Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš.

„Veseli me što su ponovo došli topli dani da možemo, kao i prošle godine, biti dijelom maksimirske prirode te bar nakratko zaboraviti potrese i pandemiju. Veselimo se susretu s publikom koju ćemo opet obgrliti glazbom, jer je to ono što najbolje znamo“, kazao je Rabadan.

Šincek je tome dodao: „Nama puhačima u ovoj pandemiji koja je posebice agresivna na pluća, iznimno je puno značilo sviranje na otvorenom. Ima li što ljepše nego muzicirati kad se priroda budi, a to je proljeće?! Pozivam publiku da se dođe odmoriti u dobroj glazbi.“ Kvartet trombona Zagrebačke filharmonije za nastup na Labuđem otoku pripremio je zanimljiv program od četrdesetak minuta. Na njemu će se, među ostalima, naći skladbe Wagnera, Haydna, Haddada i Mancinija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije