Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONCERT SOLISTA

Prvi dan jeseni donosi glazbenu čaroliju na Zrinjevcu

Foto: Lice Grada
1/2
21.09.2021.
u 17:00

Projekt Zagrebačka glazbena doba zamišljen je kao uvertira u svako godišnje doba, a premijerno je predstavljen na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Svaki od koncerata iz spomenutog ciklusa prenosi se uživo preko online kanala TZGZ. Sljedeći koncert zakazan je za prvi dan zime.

Trećim ciklusom projekta projekta Zagrebačka glazbena doba, Turistička zajednica grada Zagreba simbolično će obilježiti prvi dan jeseni, 23. rujna, koncertom Zagrebačkih solista. Tako će, Zagrebački solisti izvesti ukupno sedam skladbi posvećenih jeseni s početkom u 17:00 sati, u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu, a skladba koja će otvoriti koncert bit će „Jesen“ A. Vivaldija.

Uz navedeno, izvest će se i druga tematski odabrana djela domaćih i stranih glazbenika i skladatelja, a to su: Wolfgang Amadeus Mozart, Scott Joplin, Ljuboslav Kuntarić, Eduard Gloz te Astor Piazzolla. Predviđeno trajanje koncerta je oko pola sata. 

Foto: TZGZ

Prvi dan jeseni, obilježit će i projekt 9 dekada / 9 arkada u sklopu umjetničke platforme Artupunkutra, koju je TZGZ predstavila prošli tjedan. 9 dekada / 9 arkada projekt je BOIR studija koji predstavlja preobrazbu glavne zagrebačke tržnice u posljednjih devet desetljeća.

Unutar devet arkada, kroz jedinstvenu svjetlosnu instalaciju prikazat će se arhivski materijali i snimke koje omogućuju gledatelju da doživi prolazak vremena i svjedoči promjenama koje su se događale tijekom godina na živopisnom Dolcu – jednom od glavnih izvora života grada. Instalacija će se prikazivati od 23. do 25. rujna, s početkom u 20:00 sati pa sve do 23:00 sata.

Podsjećamo, umjetnička platforma Artupunktura novi je projekt TZGZ i partnera koji objedinjuje razna umjetnička događanja u Zagrebu, revitalizirajući grad i njegovu vitalnu energiju zajedničkim umjetničkim djelovanjem te traje do kraja rujna.

Projekt Zagrebačka glazbena doba zamišljen je kao uvertira u svako godišnje doba, a premijerno je predstavljen na prvi dan proljeća, 21. ožujka. Svaki od koncerata iz spomenutog ciklusa prenosi se uživo preko online kanala TZGZ. Sljedeći koncert zakazan je za prvi dan zime.

>>> Pogledajte: Od sredine tjedna očekuje nas stabilnije vrijeme, a za vikend porast temperatura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije