Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba zadovoljna

Prve reakcije na pad GUP-a: Moć Bandića u padu je. Ovo možda znači parlamentarne izbore

Gradska skupština
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
11.02.2020.
u 13:54

"Srušili smo HDZ-ove amandmane i nakon toga srušili smo Bandićev štetan i zastarjeli GUP!" napisao je Tomislav Tomašević na Facebooku

Nakon što su zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini većinom glasova odbacili prijedlog izmjena i dopuna GUP-a, stižu reakcije. Većinom glasova odbačeno je 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument. Od 49 zastupnika, za GUP je bilo 18, a 31 zastupnik bio je protiv.

"Mi smo predložili naše amandmane koje naš partner nije prihvatio. Što se nas tiče, mi ćemo raditi u skladu sa sporazumom koji je potpisan. Vodit ćemo računa o tome da krenu nove izmjene i dopune GUP-a. Razgovarali smo, konzultirali smo se. Pokušali smo razgovarati, no nismo uspjeli", kazao je HDZ-ov Kazimir Ilijaš.

"To je bio jedan od mogućih, ali ne najizgledniji scenarij. Moć gradonačelnika Bandića u padu je. Ta koalicija nije iznijela ovaj njegov prijedlog", kazao je Renato Petek.

SDP-ov Rajko Ostojić rekao je kako ovo možda znači parlamentarne izbore.

Anka Mrak Taritaš napisala je na Twitteru: "Pobjeda građana Grada Zagreba! Bandićev GUP je pao".

"Ovo je veliki poraz Milana Bandića", kazao je Tomislav Tomašević. "Srušili smo HDZ-ove amandmane i nakon toga srušili smo Bandićev štetan i zastarjeli GUP! Hvala građanima i struci! Zagrebu treba novi GUP za 21. stoljeće, a bome mu treba i novi gradonačelnik!" napisao je Tomašević na Facebooku.

Ključne riječi

Komentara 12

DU
Deleted user
14:25 11.02.2020.

Tomislave, ništa ti nisi postavio niti si išta srušio. HDZ-ove amandmane su srušili Bandićevi zastupnici, a GUP su srušili HDZ-ovci. Isto tako, drugarice Mrak, nije ovo nikakva pobjeda građana nego rezultat nesloge vladajuće koalicije. Građani postavljaju na izborima, a ruše referendumom ili eventualno prosvjedima. A vi među građanima nemate ni potporu da se raspiše referendum. Dakle, kanite se demagogije.

Avatar Bell940
Bell940
14:54 11.02.2020.

Pa sad, srušiti vladu, imati potres u HDZ ju, i izgubiti izbore na jesen

AN
antonelić
15:37 11.02.2020.

moć koalicije 365-hdz u slobodnom padu ... sve je to rezultat hibridnog djelovanja , a ima tu i nekoliko crn. labudova ... sve to mi naliči na hibridni bratoubilački rat ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije