Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MENTORI

Prve novinarske korake učili od večernjakovaca

Novinari na proslavi
Foto: Pixsell
28.06.2019.
u 08:48

Proslava 35. Godišnjice mature jednog novinarskog razreda

Prvi novinarski koraci lakši su kad imate dobre mentore. Najbolje je kad su to profesionalci koji su u karijeri postigli mnogo i bili voljni prenijeti svoje znanje novim naraštajima. U slučaju nekadašnjeg 4H razreda koji je maturirao prije 35 godina u Gimnaziji u Križanićevoj, tada Centru za kulturu i umjetnost, smjer novinarstvo, pokazalo se da su mentori dobro obavili svoj posao.

O novinarstvu su ih u gimnazijskim klupama poučavali i novinarstvom zarazili Ratomir Cvetković, Vladimir Matek i Zvonko Toth, a prve korake u grafičkom oblikovanju napravili su uza Ziju Sulejmanpašića. O fotografiji su učili od legendarnog Pavla Cajzeka. Zato ne čudi da je osam “kulturnjaka” nakon što su im mentorirali večernjakovci i vjesnikovci ostalo zaljubljeno u novinarstvo. Među tih osam su trojica koji i sada rade u Večernjem listu, u sportskoj redakciji – Dražen Brajdić, Damir Mrvec i Robert Junaci.

Dražen Brajdić je specijalist za košarku i borilačke sportove, Damir Mrvec za rukomet, a Robert Junaci za nogomet. Antonio Bat danas je fotoreporter agencije EPA, Davor Lulić urednik je sportske redakcije na Hrvatskom radiju, Nino Bantić urednik je na desku Associated Pressa, Sandra Veić Sukreški radila je u Vjesniku i na Radiju 101, a danas je urednica u uglednoj agenciji NIŠA, a Vesna Karuza Podgorelec od 2015. do 2016. godine bila je glavna urednica na HRT-u. 

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Direkt
09:25 28.06.2019.

Mogli su učiti od subnora 91!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije