Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Botinec

Prosvjedom upozorili na problem ilegalnog odlagališta otpada

prosvjed
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/6
17.06.2010.
u 18:28

– Njima ovo tu vjerojatno smeta, no ja od skupljanja otpada živim. Na to sam prisiljen – kazao je vlasnik odlagališta.

Stotinjak prosvjednika okupilo se na Brezovičkoj cesti u Botincu kako bi upozorili na dugogodišnji problem ilegalnog odlagališta koje se nalazi u vlasništvu njihova sumještanina Stjepana Piškora.

– Njima ovo tu vjerojatno smeta, no ja od skupljanja otpada živim. Na to sam prisiljen – kaže Piškor, koji se boji napada susjeda jer su mu već, kaže, pokušali zapaliti otpad. Prosvjednicima koji su se okupili na drugoj strani ceste potporu je pružila i Udruga građana Lanište.

– Ako nam nakon ovoga ne pomognu, sljedeći ćemo put biti žešći i blokirati ulicu – rekao je predsjednik MO Botinec Darko Krušić.

– Najvažnije je pitanje zašto inspekcija još nije izašla na teren. Ovdje su sve gradske institucije zakazale jer su sve bile upoznate s problemom – rekla je Gordana Miškulin, predsjednica udruge Lanište. Istog je mišljenja bila i većina okupljenih koji su se nakon pola sata počeli razilaziti s Brezovičke ceste. Pozivu se nitko nije odazvao iz vlasti.

Ključne riječi

Komentara 8

DA
damirtankovic
00:53 18.06.2010.

Živim u Brezovici i skoro svaki dan prolazim kraj te hrpetine smeća , i kaj se mene tiče to je sve trebalo zapaliti za Jurjevo, kak su se nekad palili kresovi za Jurjevo! A kaj se tiče njegovog imovinskog stanja,, čul sam (ak je to istina) da je svoju djedovinu prodal i da ima love, ali da u glavi nije baš čist. Sramota je da pojedinci mogu, makar i na svom gruntu, imati takve izvore boleština i ko zna čega sve ne!!!

VI
Vito
06:35 18.06.2010.

– Najvažnije je pitanje zašto inspekcija još nije izašla na teren. Zato što ste očito glasali za milana bandića. On vam je to priskrbio. Da ste protiv gradnje u središtu Zagreba, u Varšavskoj ulici i u dvorištu kuća koje sadsad uzurpira horvatinčić to vam se nebi događalo. Uostalom, što se bunite? To je na njegovom zemljištu i ima pravo tamo raditi što ga je volja. Kakva je razlika između njega i horvatinčića? Nikakva. Samo što ovaj drugi zagađuje središte grada, a ovaj na slici čak nema niti susjede u blizini. Sramite se.

QW
qwe
10:44 18.06.2010.

Razumijem prosvjednike, ali ako čovjek skupljanjem otpada ne krši zakon, nitko mu ništa ne može. A što je smeće, a što nije, stvar je gledanja svakog pojedinca! Najbolje bi bilo da mu grad ponudi drugu lokaciju i preseli otpad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije