Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ježdovec

Prosvjednici protiv antene 'zaradili' prekršajne i kaznene prijave

antena
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
22.10.2015.
u 14:09

Prekršajno je zbog narušavanja javnog reda i mira prijavljen i vlasnik kuće Marko Mišić (55) koji je s teleoperaterom i potpisao susjedima sporni ugovor za priključivanje antene

Članovi obitelji Čerkez koja je jučer u Ježdovcu prosvjedovala protiv priključivanja antene Tele2 operatera na obiteljsku kuću, ''zaradili'' su prekršajne prijave. Nakon što se Tomislav Čerkez (50) lancima vezao za radnu skelu, interveniralo je tridesetak policajaca. Njega i njegovu suprugu Jadranku (47), kćer (19) te sinove (21, 26) priveli su u policijsku postaju. Sinove i kćer policija je prekršajno prijavila zbog drskog ponašanja. Supruga i otac, kao i kći, prijavljeni su i zbog pružanja pasivnog otpora.

Prekršajno je zbog narušavanja javnog reda i mira prijavljen i vlasnik kuće Marko Mišić (55) koji je s teleoperaterom i potpisao susjedima sporni ugovor za priključivanje antene. Njemu je prijetio još jedan član (78) obitelji Čerkez koji je zbog toga kazneno prijavljen. Tomislav Čerkez, osim prekršajne prijave, dobio je i kaznenu prijavu za narušavanje nepovredivosti doma i poslovnog prostora. 

>> Policija privela cijelu obitelj koja se protivi postavljanju antene na susjednu kuću

Ključne riječi

Komentara 12

HR
hr76
21:14 22.10.2015.

Instaliranje baznih stanica teleoperatera je ipak malo veći društveni problem kojim bi se ozbiljnije trebala pozabaviti i država, trenutna situacija definitivno nije dobra, jer susjed koji recimo i ne živi u kući može dopustiti instalaciju i primati naknadu za rad antene, dok svi drugi susjedi nemaju nikakve koristi, a mogu imati strah od zračenja. Ja jesam za instalaciju antena, ali na izdvojenim stupovima izvan ulica, nikako u neposrednoj blizini kuća.

BR
Branitelj1349
17:35 22.10.2015.

Uh kako smo mi "nepismena" nacija. Protiv antena borimo se prosvjedima umjesto da se protiv antena borimo "antenama". Tehnologija je toliko napredovala da se svaki gotovo svaki signal može blokirati i operateru uzaludan trud postavljanja antena. Toliko o tome..

Avatar ludi kekec
ludi kekec
19:35 22.10.2015.

znači vlasnik kuće je prijavljen jer je s teleoperaterom potpisao ugovor za priključivanje antene.???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije