Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOTAČ DO KOTAČA

Prosvjed biciklista u Zagrebu, traže više staza

biciklisti (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
04.07.2011.
u 11:08

Zagrebački sindikat biciklista u nedjelju je organizirao veliki prosvjed i vožnju središtem grada. Traže se bolji uvjeti za bicikliste – više staza i premještanje postojećih s pločnika na kolnike

Komentara 4

RU
RupertMelkus
21:30 04.07.2011.

Prvo bicikliste treba naučiti prometnim pravilima i kulturi. Voze ko divljaci po pješačkim zonama, ne mare za ucrtani smjer biciklističkih staza, voze paralelke da mogu laprdati dok se voze u paru, voze preblizu zgradama, voze po sjevernom nogostupu Zelenog vala koji je sužen da bi se na južnom napravila staza itd. Staze trebaju biti tamo gdje ima mjesta za njih, a ne forsirati nešto jer je to trendi. Ja sam za to da se ukinu staze u centru grada, jer za to tu nama mjesta.

BZ
Biciklist Zg
23:04 05.07.2011.

Zanimljiv naslov s obzirom da je upravo Sindikat biciklista PROTIV bic staza: \"Ukratko, pješačko-biciklističke staze na nogostupima su najgori oblik prometne infrastrukture koji postoji. Uostalom, nogostup pripada pješacima, a ne vozilima\" a za uvođenje bic traka koje će biti smještene na kolnik uz jureće automobile. Molim sve bicikliste da pažljivo prouče zahtjeve ove udruge. više na: http://biciklistzg.blog.hr/

CH
charlie0i0i
08:39 06.07.2011.

ja sam za to da se u centru grada zabrani promet motornim vozilima i ograniči se samo na pješake i bicikliste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije