Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmazda pobunjenih Srba

Prošlo je 24 godine od raketiranja Zagreba: Ubijeno je sedmero ljudi, a brojni su ranjeni

Srbi raketirali Zagreb
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
02.05.2019.
u 08:26

Projektili iz raketnog sustava Orkan pali su 2. svibnja na križanje Vlaške i Draškovićeve ulice, a dan potom i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, pokraj Hrvatskog narodnog kazališta, na Zrinjevac te pokraj Doma umirovljenika Centar

Raketiranje Zagreba, dva raketna napada kasetnim bombama, počinili su 2. i 3. svibnja 1995. pobunjeni Srbi na civilne ciljeve u Zagrebu. Napad je proveden kao odmazda za vojni poraz pobunjenih Srba tijekom Operacije Bljesak. U napadu je ubijeno sedam, a ranjeno najmanje 175 hrvatskih civila.

Projektili iz raketnog sustava Orkan pali su 2. svibnja na križanje Vlaške i Draškovićeve ulice, a dan potom i na Dječju bolnicu u Klaićevoj, pokraj Hrvatskog narodnog kazališta, na Zrinjevac te pokraj Doma umirovljenika Centar.

Napad je naredio Milan Martić, kojeg je haaški sud kasnije osudio na 35 godina zatvora.

 

Ključne riječi

Komentara 19

KR
kruti6
09:06 02.05.2019.

nemojte pisati o tome, uznemirit ćete šefa države druga čet.nika pupavca!!!

RM
ruzica_mario
09:09 02.05.2019.

ako pitate srbe oni ce reci da smo se sami raketirali

Avatar navijač
navijač
09:26 02.05.2019.

Sad zamislite kako je bilo na rubnim djelovima Hrvatske gdje je bila ratna zona i svaki dan je bilo i po sto puta gore od ovog u Zagrebu ,i to mjesecima a u policiji i saboru još sjede izravni krivci i sudionici toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije