Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove ovlasti

Prošli ste kroz crveno? Kaznu šalje Bandić, a ne više policija

semafor (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
03.01.2014.
u 08:30

Prometni redari odlučivat će o dolasku pauka, a sve će se pratiti videonadzorom

Prometni redari s početkom 2014. godine preuzeli su posao policije, odnosno od sada će oni odobravati premještanje vozila koja se parkiraju na nedopuštenom mjestu.

Djelatnici Zagrebparkinga sami će obavljati sav posao prikupljanja podataka, nadgledanje, kao i odlučivanje o tome postoje li uvjeti za prekršaj i premještanje vozila, isto kao i dozvolu na temelju fotografija umjesto policajca.

Policija će biti pošteđena dosadašnjeg birokratskog posla i više će se vremena moći posvetiti sigurnosti u prometu, a u bližoj budućnosti Grad će od policije preuzeti i druge ovlasti.

Riječ je o kažnjavanju za prolazak kroz crveno svjetlo, ulazak u kolonu na punom križanju, vožnju po žutom traku, što će se kontrolirati videonadzorom. Gradonačelnik Milan Bandić nedavno je kazao da će pauk svako vozilo u prekršaju poštedjeti prvi put pa vozačima neće ispisati kaznu već će prvo dobiti opomenu.

Komentara 6

CA
car099
10:04 03.01.2014.

sad mi nije jasno da li će prometni redari odlučivati o premještanju vozila ili Zagrebparking? I tko su uopće ti prometni redari? Tko njih plaća? Znači praktički sad imamo dvije paralelne policije koje treba plaćati

Avatar maskmaker
maskmaker
09:32 03.01.2014.

Znači, nažalost događa se to da realno privatnik naplačuje kazne...Fascinantno, i to je EU, pa mrakača...jel će ti novci u državni proračun ili rođaci iz spojenog holdinga, i sad opet nakon što su oprali lovu razdvojenog holdinga beru pare...To državno odvjetništvo ne provjerava...te žmukleraje koje nas već godinama koštaju jako mnogo...

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:37 04.01.2014.

Znači stiže nam i milanova milicija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije