Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRTNIČKI FORUM

Prošle godine 500 obrta više nego preklani

Obrtnički sajam na zagrebačkom Velesajmu
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/17
26.02.2020.
u 19:10

Poticanje deficitarnih zanimanja stipendijama jedno je od rješenja problema manjka radne snage s kojim se suočavaju obrtnici

U prošloj godini broj obrta u Zagrebu povećao se za deset posto. Početkom ove godine bilo je 5525 obrta, čak 500 više nego u istom razdoblju pretprošle godine.

Ovo povećanje, izazovi s kojima se obrtnici inače suočavaju kao i druge aktualne teme iz područja obrtništva tema su panel-diskusije u sklopu petog Obrtničkog foruma Zagrebačke županije. Održava se danas u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici od 12 sati, a organiziraju ga zajedno Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb.

Teme o kojima će se na panelu razgovarati su i izmjena Zakona o obrtu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2020. godine, Centru kompetentnosti Zagrebačke županije, o mjerama i potporama Zagrebačke županije, povlačenju sredstava iz fondova EU te o mjerama i potporama za zapošljavanje i samozapošljavanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na Forumu će sudjelovati predstavnici resornog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zagrebačke županije, Obrtničke komore Zagreb, grada Velike Gorice i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te sami obrtnici i poduzetnici te članovi tijela OKZ i udruženja obrtnika.

Prvi forum održan je u prosincu prošle godine, a glavne tema tada bile su bila manjak radne snage, visoke cijene najma poslovnih prostora te potpore za poticanje razvoja obrtništva u Zagrebačkoj županiji.

GALERIJA Obrtnički sajam na zagrebačkom Velesajmu

Obrtnički sajam na zagrebačkom Velesajmu
1/17
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije